Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

A magyar sport szép napjai

Az elmúlt hétvégén néhány hangzatos eredményt értek el a magyar klubcsapatok és nemzeti válogatottak. A magyar labdarúgók minden várakozást felülmúlva győztek Anglia ellen a Nemzetek Ligája sorozatának első mérkőzésén, az 1–0-s eredmény akár 2–0, vagy 3–1, vagy 3–2 is lehetett volna. Folytatás ma idegenben Olaszország ellen, szombaton Budapesten Németország ellen, majd három nap múlva jöhet az angliai visszavágó. A magyar válogatott egy meccsen már több pontot szerzett, mint amennyit a borúlátóbbak összesen a hat csoportmérkőzésre jósoltak!

A női kézilabda Bajnokok Ligájának budapesti négyes tornáján a Győri Audi ETO ezüstérmes lett, miután a döntőben 31–33-ra alulmaradt a norvég Vipersszel szemben. A Vipersnek is van magyar tagja, Tomori Zsuzsanna. A férfi vízilabda BL nyolcas döntőjében a Ferencváros bronzérmet szerzett, de így is van magyar győztese a kupának, mégpedig magyar hőse, mert a Pro Recco (Olaszország) – Novi Belgrád (Szerbia) döntő 5 méteres szabaddobások után dőlt el, és a legutolsó – tehát győztes – gólt Zalánki Gergő, a magyar válogatott egyik alapembere lőtte a Recco színeiben.

A magyar 3×3-as férfi kosárlabda-válogatott harmadik helyen zárt a konstancai selejtező tornán, és kijutott a szeptemberi, ausztriai Európa-bajnokságra. A magyar női csapatnak nem sikerült kijutást érő eredményt elérni (a román női csapat viszont ott lesz az Eb-n).

Az erdélyi, székelyföldi és egyetemes magyar sporthoz kapcsolódó hír, hogy az FK Csíkszereda U19-es labdarúgó csapata 2–0-ra legyőzte az FC Universitatea Kolozsvár U19-es csapatát a korosztály romániai Szuperkupáján, ezáltal a csíki csapat triplázott (Elit Liga elnevezésű országos bajnoki cím, Románia Kupa és Szuperkupa), ami igen ritka teljesítmény. (bl)

Wales utazik a vb-re

A walesi labdarúgó-válogatott 1–0-ra legyőzte Ukrajnát világbajnoki pótselejtezőn, így európai nemzetek közül utolsónak kvalifikált a 2022-es katari világbajnokságra. A pótselejtezőn korábban a lengyelek és a portugálok harcolták ki a vb-részvételt. A katari torna november 21-én kezdődik, a walesiek a B csoportban szerepelnek Anglia, az Egyesült Államok, valamint Irán társaságában.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük