Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Rövidre szabott vb-szereplés

Nem sikerült jól az olimpiát követő első verseny Incze Kriszta birkózónknak, aki az oslói birkózó-világbajnokságon vereséget szenvedett az első meccsén. A háromszéki olimpikon 7–2-re kikapott a nők 65 kilogrammos súlycsoportjának nyolcaddöntőjében a kazah Aina Temirtassovától. A sepsiszentgyörgyi sportoló ezt követően a vigaszági folytatásban reménykedhetett, ehhez a kazah birkózónak a fináléba kellett volna jutnia, Temirtassova azonban már a negyeddöntőben kikapott a későbbi döntős japán Miva Morikavától, ezzel – mindössze egy mérkőzés után – Incze számára is véget ért a norvég világverseny.

Megdolgoztatták a magyar lányokat a portugálok

A magyar női kézilabda-válogatott Érden 34–24-re legyőzte Portugáliát az Európa-bajnoki selejtezősorozat első, szerdai fordulójában. Az augusztus végén kinevezett szövetségi kapitány, Golovin Vlagyimir ezen a találkozón mutatkozott be a magyar felnőtt válogatott kispadján. A magyar csapatból Szucsánszki Zita és Kovacsics Anikó sérülés, Szöllősi-Zácsik Szandra betegség miatt hiányzott. A magyar kapuban Bíró Blanka húsz védéssel járult hozzá a sikerhez. A magyar válogatott vasárnap 19.30-tól Nagytapolcsányban a szlovák csapat vendégeként folytatja szereplését a jövő novemberi északmacedón, montenegrói, szlovén közös rendezésű Európa-bajnokság selejtezősorozatában. Női kézilabda, Eb-selejtező, 1. forduló, 5. csoport: Magyarország–Portugália 34–24 (17–15), Spanyolország–Szlovákia 33–28 (17–11).

A román válogatott legyőzte ugyan az amatőr játékosokból álló Feröer-szigetek csapatát a 2-es csoportban, de Adrian Vasile együttese nem mutatott meggyőző játékot. A Cristina Neagu nélkül felálló trikolórok a 26–19-es sikerre nem lehetnek büszkék. Vasárnap 19.10-kor Ausztriában sokkal nehezebb dolguk lesz. Eb-selejtező, 1. forduló, 2-es csoport: Románia–Feröer-szigetek 26–19 (15–14). A csoport másik mérkőzését, a Dánia–Ausztria találkozót tegnap esti lapzártánk után játszották le. Az Eb-re a csoport első két helyezettje jut ki, és már biztos résztvevő a címvédő Norvégia, valamint a rendező országok válogatottjai.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük