Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Visszavágnának a magyarok

Visszavágnának a magyarok Sport

A magyar labdarúgó-válogatottnak harciasságban fel kell vennie a kesztyűt az albán csapat játékosaival ahhoz, hogy a szombati világbajnoki selejtezőmérkőzésen jobb eredményt érjen el, mint szeptemberben a tiranai találkozón. A magyaroknak csapatként kell egységesnek lenniük, hogy visszavágjanak az egy hónappal ezelőtti, 1-0-s vereségért.

Hirdetés
Hirdetés

A magyar válogatott védője, a 28 éves Willi Orbán – aki betegség miatt a hétvégi, Bochum elleni bajnokit is kihagyta – csütörtökön csatlakozott társaihoz, így teljessé vált az Albánia és az Anglia elleni vb-selejtezőkre készülő keret. A csoport negyedik helyén álló magyar együttes szombaton 21.45-től zárt kapus mérkőzésen fogadja a második Albániát, amelyet győzelemmel megelőzne. Mint ismert, a hatosból az első helyezett jut ki a 2022-es katari vb-re, a második pótselejtezőn küzdhet tovább a részvételért.

Az Albán Labdarúgó-szövetség időközben bejelentette, hogy két személy koronavírus-tesztje is pozitív lett a szombati selejtező előtt. A szervezet tájékoztatása szerint kedden egy játékos, valamint egy stábtag produkált pozitív tesztet – a szövetség meg is nevezte futballistáját: Erion Hoxhallari, a KF Tirana 25 esztendős balhátvédje a fertőzött, aki emiatt el is hagyta az albán válogatott edzőtáborát.

Románia hét ponttal zárta a szeptemberi selejtezőket, így életben tartotta esélyeit, hogy részt vehessen a 2022-es világbajnokság pótselejtezőjén. Azonban egyáltalán nincs könnyű helyzetben a válogatott, hiszen ma 21.45-től az éllovas Németország vendége lesz, majd október 11-én a második helyezett, utolsó három meccsén mindössze két pontot szerzett Örményországot fogadja. A szeptemberi meccseken használt kerethez képest tizenegy helyen is változtatott Mirel Rădoi szövetségi kapitány, hol taktikai, hol egészségügyi vagy sérülés miatti volt a döntés. A behívott keretben négy olyan játékos is szerepel, akik eddig egyetlen mérkőzésen sem léptek még pályára a válogatottban: Marian Aioani és Horațiu Moldovan kapusok, illetve Alexandru Albu és Olimpiu Moruțan középpályások.

A 2022-es világbajnokságon a 32 résztvevőből 13 lesz európai: a selejtezősorozat tíz csoportgyőztese automatikusan kijut, míg a 10 csoportmásodik mellett a 2020–2021-es Nemzetek Ligája-idény két csoportgyőztese is ott lesz a pótselejtezőben, amelyből összesen három együttes kvalifikálhatja magát a vb-re.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük