Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Újra küzdőtéren az olimpikon birkózónk

A sepsiszentgyörgyi Incze Kriszta ma megkezdi szereplését a birkózó világbajnokságon, amelynek október 2. és 10. között Oslo ad otthont. Olimpikon versenyzőnk a 65 kilogrammos súlycsoportban érdekelt, ahol további 18 sportolóval küzd az érmekért. A 25 éves birkózó kiválóság a mai nyolcaddöntőben a kazah Aina Temirtassova ellen lép szőnyegre, továbblépés esetén a negyeddöntőben pedig a japán Miwa Morikawa és a fehérorosz Maryia Mamashuk párharc győztesével küzdhet.

Román válogatottak székelyföldiekkel

Több román utánpótlás labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányai, vezetőedzői is közölték az októberi mérkőzésekre összehívott játékoskereteket. Az utóbbi évek megszokott gyakorlata szerint most is vannak a listákon székelyföldiek, de a számuk bizony megcsappant.

Románia U21-es csapata október 7-én Svédországgal, 9-én Mexikóval játszik barátságos mérkőzéseket. A behívott játékosok között van Rareș Ispas, a Sepsi OSK hátvédje, valamint Marius Corbu középpályás is, utóbbi a felcsúti Puskás Akadémia játékosa, de az FK Csíkszeredánál nevelkedett, egyébként gyimesi.

Az U20-as válogatott folytatja erős őszi erőfelmérő sorozatát, az angliai 1-6-os fiaskó után október 7-én Csehországgal, 11-én Németországgal mérkőzik. A behívott keretben nincs Kovászna, Hargita és Maros megyei játékos, noha két hete még hárman voltak. Igaz, a csatárok között szerepel Toni Suciu a Szeben megyei, másodosztályú Sellenberktől, ő korábban az FK Csíkszereda korosztályos csapatainak a tagja volt.

Az U19-es román válogatott október 7-én és 10-én Ciprussal játszik felkészülési mérkőzéseket, a keret névsorában szerepel Gergely Botond hátvéd és Marius Bărăbaş az FK Csíkszeredától.

Az U18-as válogatott október 3. és 13. között a Négy Nemzet Tornáján játszik Bufteán, Bukarest közelében. Ellenfelek: Spanyolország, Törökország, Portugália. A 22 tagú keretben nincs székelyföldi.

Az U17-esek a hónap elején vettek részt négyes tornán Lengyelországban, a játékoskeretben nem volt székelyföldi játékos.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük