Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Négy dobogós helyezés Paksról

Négy dobogós helyezés Paksról Sport

Öt korcsoportban öt ország – a házigazda magyarok mellett Románia, Szlovákia, Szerbia és Ausztria – hetvenhat egyesületének 664 cselgáncsozója lépett tatamira az elmúlt hétvégén Pakson megrendezett nemzetközi Atom-kupa negyvenedik kiírásán. A kézdivásárhelyi sportolók négy dobogós helyezéssel zárták a kétnapos eseményt.

Hirdetés
Hirdetés

Veres László edző irányításával a céhes városi Bíbor SK hét cselgáncsozója nevezett a nagy érdeklődésnek örvendő magyarországi Atom-kupára. A népes és roppant erős mezőnyben a kézdivásárhelyi sportolók egy második, három harmadik és egy-egy ötödik, valamint hetedik helyezést értek el.

A 15 év alattiak versenyében Pál Norbert (50 kg) döntőt veszítve második lett, Simon Tege (36 kg), Tamás Gábor (45 kg) és Vaida Zalán (81 kg) bronzmeccset nyerve a dobogó legalacsonyabb fokára állhatott fel. Szintén ebben a korosztályban, ám a lányok versenyében Veres Flóra Boróka (52 kg) a hetedik pozícióban végzett, míg az U18-asok között küzdő Arcsi Ákos (66 kg) ötödik lett. Az U13-as korosztályban Vida Máté (50 kg) helyezés nélkül fejezte be a kupaviadalt.

„Tanítványaim ezúttal is erős mezőnyben kellett helytálljanak, úgy, hogy nagytöbbségük nagyobb korosztályban, súlycsoportban lépett tatamira. Mindenki keményen küzdött, mindenki nyert és veszített meccset, büszke vagyok rájuk” – nyilatkozta érdeklődésünkre Veres László, aki egyúttal köszöni a szülők, a Bíbor SK és Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatalának a támogatást, hiszen segítségük nélkül a csapat nem utazhatott volna el a paksi megmérettetésre.

A céhes városi sportolók a jövő hét végén esedékes U14-es országos bajnokság döntőjén versenyezhetnek legközelebb, persze akkor, ha a járványügyi helyzet engedi a Brassóba tervezett viadal megszervezését.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük