Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kiértékelték a Sportnapokat

Kiértékelték a Sportnapokat Sport

Szervezői és résztvevői szempontból is sikeresnek számít a szeptember végi sportos hétvége, vagyis a sepsiszentgyörgyi Sportnapok XIV. kiadása. Kellett ehhez némi szerencse is, jó időjárás és meghúzódó Covid-járvány, de mégiscsak a szervező Equites Egyesület szervezőcsapatának a munkája nyomán és az önkéntesek közreműködésével alakult pezsgővé a rendezvény. A háromnapos rendezvény után Nemes Áron és Tulit Zsombor szervezők be- és elszámoltak a sajtónak, mérleget vontak.

Hirdetés
Hirdetés

Nyerő húzásnak bizonyult, hogy a Sepsi Aréna helyett a sportok, sportszövetségek zöme a városközpontban és a parkban mutatkozhatott meg, így közelebb került a lakosokhoz – vonta le a következtetést Nemes Áron.

65 sportszövetség partnerségével összesen 120 programból tevődött össze a sportnapok kínálata, 1600 érmet, 250 kupát osztottak ki a különböző versenyek résztvevőinek, 2000 személyt étkeztettek a három nap alatt. Mintegy 20 ezer nézőnek érte meg jelen lenni valamelyik programponton, ami majdnem a duplája a 2019-es nézőszámnak, amivel akkor szintén elégedettek voltak a szervezők. A jeles meghívottak is emelték a színvonalat, köztük volt Novák Károly Eduárd sportminiszter, paralimpikon, az olimpiai érmes Lőrincz-testvérek, Miklós Edit olimpikon.

Több látványos, újdonságnak számító sportággal találkozhattak ez alkalommal a helybeliek és idelátogatók, többek között ilyen volt a Murph-kihívás, a csocsó, a sporttánc, a tájfutás, a falmászás. Utóbbit egy bukaresti egyesület által szervezték be, és olyan falmászók voltak jelen, akik látássérültként, gyakorlatilag vakon képesek voltak feljutni az 5600 méteres Elbruszra. Egy másik fővárosi szövetség versenyautó-szimulátoránál nagy sor alakult ki, de sajnos csak 48 gyermeknek jutott 10-10 percnyi játékidő. A családok örömére szervezett vasárnapon pedig ki lehetett próbálni a búvárkodást, az éjszakai futást és biciklizést, a squasht, lábteniszt, összesen mintegy húsz sportot. Nagy létszámmal, egy híján ötvenen vettek részt a Molnár Ede mountain-bike versenyző által vezetett zalánpataki biciklis túrán.

A főtéri sportágválasztón 400 gyermek vett részt. Itt olyan sportokkal lehetett megismerkedni, amelyek a városban űzhetők, de akár edzőt és klubot is lehetett választani, mert már konkurenciahelyzet is van egyes sportok esetében.

Nemes Áron elmondta, számára a legemlékezetesebb pillanat az volt, amikor a meghívott olimpiai bajnok Lőrincz-testvérekkel a gyermekek aláíratták a sportnapokon szerzett érmeiket. Nem sok romániai városban szerveznek hasonló megmozdulásokat, de Szentgyörgy e tekintetben élen jár, emelte ki Tulit Zsombor. A sportnapok fő támogatója Sepsiszentgyörgy önkormányzata volt, ugyanakkor számos cég szponzorálta a rendezvényeket, őket is köszönet illeti.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. október 5., 8:35
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Grattulalok elsősorban a szervezoknek ,majd a sportolóknak de nem utolso sorban minden résztvevőnek .
    Nem elfeleddini ,, Ép Test ,Ép Lélek „