Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Folytatnák a jó szériát

Hétközi fordulóval folytatódik az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság rájátszása: a felsőházban érdekelt Sepsi OSK ma 16.30-tól az Academica Clinceni együttesét látja vendégül a sepsiszentgyörgyi stadionban. Mint ismeretes, az előző körben a háromszékiek a bajnoki címre esélyes FCSB felett arattak 2–1-es presztízsgyőzelmet, amelynek köszönhetően továbbra is negyedikek a rangsorban. Ezzel szemben mai ellenlábasuk 2–1 arányban kikapott Botoșanitól, és még nem tudott pontot szerezni a rájátszásban. Az élvonalbeli bajnokságban eddig hatszor csaptak össze a felek, két döntetlen mellett kétszer a háromszéki alakulat, kétszer pedig a Clinceni gyűjtötte be a három pontot. Legutóbb februárban mérte össze erejét a két együttes, az akkori sepsiszentgyörgyi mérkőzés gól nélküli döntetlenben zárult.

A playoff 4. fordulójának további programja: ma 19 órától Kolozsvári CFR – FC Botoșani, csütörtökön 19.45-től U Craiova – FCSB.

Jól ismert ellenféllel a bajnoki címért

A 2020–2021. évi női kosárlabda Nemzeti Liga döntőjében a Szatmárnémeti VSK lesz a négyszeres bajnok Sepsi–SIC ellenfele. A Miguel López irányította együttes az elődöntőben 3–0 arányban nyerte meg az FCC Baschet Arad elleni párharcot. Sorozatban harmadik éve rendeznek majd Sepsi–SIC – Szatmárnémeti VSK finálét a női kosárlabda élvonalban, 2018-ban és 2019-ben is a háromszékiek győztek (2020-ban, a koronavírus-járvány miatt bajnokavatás nélkül zárták le a bajnokságot). A finálé első és második mérkőzését május 5-én és 6-án rendezik a Sepsi Arénában, a harmadik meccsre május 10-én kerül sor a Both Katalin Sportteremben.

Megismétlődik az Erste Liga döntő

A Gyergyói Hoki Klubot söpréssel kiejtő Brassói Corona után az Erste Ligában címvédő Csíkszeredai Sportklub is bejutott a román jégkorong-bajnokság döntőjébe. A székelyföldi bajnokcsapat 3–1-es összesítéssel hozta a Galaci CSM elleni elődöntőjét. A román bajnokság fináléja a menetrend szerint április 30-án, pénteken kezdődik 18.30-tól a pályaelőnnyel rendelkező sárga-kékek otthonában.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük