Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kilencedik helyen a KSE

Kilencedik helyen a KSE Sport

Magabiztosan nyerte a Kézdivásárhelyi SE női kosárlabdacsapata a 9. helyért kiírt párharc tegnap délutáni harmadik, egyben sorsdöntő összecsapását a Bukaresti Rapid vendégeként. Ez azt jelenti, hogy Ljubomir Kolarevic és Farkas Alpár tanítványai a kilencedik helyen fejezték be a női Nemzeti Liga aktuális kiírását.

Chelsea Mitchell közelije jelentette a találkozó első kosarát, majd Manea kosara érkezett a túloldalon. Felváltva szórták a pontokat a csapatok, nem is tudott érdemben meglépni egyik fél sem, váltott vezetéssel haladtak a negyed végéig: 17–17.

A kis szünet megtette a hatását, Wilson távolijával indította a második tíz percet a KSE, majd Mitchell, Debreczi és Czimbalmos megmozdulásai után kezdett ellépni a kézdivásárhelyi alakulat. Wilson kosarával kétszámjegyűvé vált a különbség (25–34), majd a kék-fehérek minden támadásukat értékesítve tovább növelték fórjukat a nagyszünetre (28–48).

Hirdetés
Hirdetés

Gyors kosárváltással kezdődött a második félidő, de a kézdiek előnye nem forgott veszélyben, lendületük nem lankadt, ennek megfelelően állva hagyták a fővárosiakat (43–73). A záró negyedre eldőltek a lényegi kérdések, így játéklehetőséget kaptak a KSE saját nevelésű tinédzserei is, akik nem engedték ki kezükből a győzelmet, 20 pontos diadallal megnyerték a helyosztót. A mezőny és a KSE legjobbja Chelsea Mitchell volt, aki 29 ponttal és 12 lepattanóval vette ki a részét a sikerből. Mint ismeretes, a kék-fehérek a múlt héten hazai környezetben előbb 86–64-re győzték le a fővárosi lányokat, majd miután a küzdelemsorozat második meccsét 70–79-re elveszítették, szükség volt egy harmadik, mindent eldöntő összecsapásra is, amelyet ismételten a mieink domináltak.

Női kosárlabda Nemzeti Liga, helyosztó a 9. helyért, 3. mérkőzés: Bukaresti Rapid – Kézdivásárhelyi SE 61–81 (17–17, 11–31, 15–25, 18–8). Rapid: Manea 6, Burlakova 18/9, Stanici 17/9, Cazacu 5, Duta 6, Dinu 2, Bejan, Vlad 7/6. Edző: D. Militaru. KSE: Debreczi 13/9, Wilson 18/3, Domokos 4, Biszak 11/3, Mitchell 29, Czimbalmos 4, Lénárt, Kozman, Bara-Németh 2. Edző: L. Kolarevic.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük