Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Diákok a szép környezetért

Diákok a szép környezetért Kultúra

A Föld napja alkalmából a Székely Mikó Kollégium Diáktanácsa segített a városi kertészet munkatársainak a Mikó Imre utcában virágokat ültetni.

A virágültetés ötletgazdája a diáktanács idén megválasztott elnöke, a tizenegyedikes Ráduly István Hunor volt, aki szövetségesekre talált a környezetszépítéshez Krecht Gyöngyvér tanárnőben, illetve Sztakics Éva igazgatónőben és Vargha Fruzsina alpolgármesterben is.

Hirdetés
Hirdetés

A diákok is nagy lelkesedéssel álltak az ötlethez, hiszen tavasszal együtt jót tenni eddig is jó volt, de ez a járványhelyzetben kivételesen felértékelődött. A Mikó Imre utcában, a cipőboltok felőli oldalon, a fák tövében most már a diákok keze által virulnak az árvácskák, nefelejcsek, és mindenkiben szárba szökkent a szándék, hogy legyen ebből hagyomány, azaz jövőre is megismételjék. A városi kertészet munkatársainak sem volt ez ellen kifogása, értékelték a segítséget.

Az ültetés viszont annyira felemelő cselekedet, hogy e szombaton is felvállalták a diákok, a Székely Mikó Kollégium visszaszolgáltatott dálnoki birtokán ültetnek majd néhány gyümölcsfát – a jövő nemzedék az utánuk jövő nemzedékeknek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük