Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Edzőként is bizonyíthat

Andrei Cristea vette át a labdarúgó 1. Ligában sereghajtó Jászvásári Poli csapatának szakmai irányítását – jelentette be a klub hivatalos honlapja. A 36 éves támadó az elmúlt években a moldvai csapat legmeghatározóbb játékosának számított, de a román élvonalban is az egyik legtapasztaltabb labdarúgónak számít, több mint négyszáz mérkőzésen lépett pályára és 114 gólt szerzett az 1. Ligában. Andrei Cristea a csapatot a szezon elejétől irányító Daniel Pancut váltja a kispadon, akit a múlt héten menesztettek, miután nem tudta elmozdítani az együttest az utolsó helyről. A fiatal tréner ma 20 órától mutatkozik be vezetőedzőként, amikor csapata az Universitatea Craiovát – amely szintén menesztette edzőjét, Corneliu Papurăt – fogadja az 1. Liga 21. fordulójában.

Döntetlennel kezdtek

2–2-es döntetlent játszott a román futsalválogatott csütörtök este Temesváron Szerbia ellen, a teremlabdarúgó Eb-selejtező 4-es csoportjának első fordulójában. A székelyföldi játékosok közül csak Szőcs László kapott játéklehetőséget a mérkőzésen. A román nemzeti együttes legközelebb február 3-án, szerdán Szkopjéban játszik az észak-macedónokkal. A kvartettből a csoportelső egyenes ágon kijut a kontinenstornára, de a legjobb hat csoportmásodik is ott lesz a hollandiai kontinenstorna mezőnyében. Teremlabdarúgó Eb-selejtező, 4-es csoport, 1. forduló: Románia–Szerbia 2–2 (2–2). Gólszerzők: Felipe Oliveira (3.), Savio Valadares (20.), illetve Rakic (10.), Tomić (12.). A csoport másik meccsén: Bosznia-Hercegovina–Észak-Macedónia 2–1 (2–0).

Benfica–Berettyóújfalu és Almati–Galac a BL-ben

A magyar bajnok Berettyóújfalu a kiemelt csapatok közül a Benficát kapta ellenfélnek a futsal Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének sorsolásán, a Galaci United pedig a kazah Kajrat Almatival került össze. Az egymérkőzéses párharcot mindkét csapat idegen környezetben játssza február 16. és 21. között, a továbbjutók pedig ott lehetnek a sorozat nyolcas döntőjében, amelyet előreláthatóan április 28-a és május 3-a között Minszkben rendeznek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük