Felhívás!

Magyarok az olimpián

Magyarok az olimpián Sport

Szűk fél évvel a tokiói olimpia rajtja előtt a klasszikus csapatsportágak közül férfi és női vízilabdában biztos a magyar részvétel. Bekerülhet még az ötkarikás mezőnybe a női kézilabda-válogatott, illetve van még lehetősége ugyanerre 3×3-as kosárlabdában a férfi és a női csapatnak is.

Hagyományos kosárlabdában, labdarúgásban, röplabdában, strandröplabdában, gyeplabdában, rögbiben, baseballban és softballban nem lesz magyar együttes. Ugyanakkor 13 sportágban – asztaliteniszben, atlétikában, birkózásban, kajak-kenuban, országúti kerékpárban, ökölvívásban, öttusában, sportlövészetben, tornában, medencés és nyíltvízi úszásban, vitorlázásban, vívásban és vízilabdában – már fix kvótákkal, kvótásokkal rendelkezik Magyarország, további kettőben – cselgáncsban és triatlonban – pedig biztosan lesz magyar induló a kvalifikációs időszak zárultával. A magyarok jelenleg 96 indulási hellyel rendelkeznek, négyen tartalékként utazhatnak.

A Magyar Olimpiai Bizottság várakozása nem változott az olimpia halasztásával, 13 magyar érmet prognosztizál a nyári játékokra, amelyen 150–160 fős csapattal számol. Legutóbb, Rio de Janeiróban 160 magyar versenyző állt rajthoz, és 15 éremmel, 8 arannyal, 3 ezüsttel és 4 bronzzal tértek haza.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.