Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Második nekifutásra sikerülnie kell

Ma 17.30-tól a brassói Ifjúsági Stadionban játssza a III. ligás osztályozó második mérkőzését a Sepsi OSK másodcsapata, ellenfele Szeben megye bajnoka, a Nagydisznódi Măgura lesz. A Sepsi OSK II. győzelmi kényszerben lép pályára, miután elveszítette az osztályozó torna első mérkőzését. Szombaton ugyanis 2–0 arányban hajtott fejet Maros megye képviselőjével, a Nyárádtői Unireával szemben, így mindenképpen nyernie kell, ha életben akarja tartani feljutási álmait. A csoport harmadik meccsét vasárnap Nyárádtő és Nagydisznód vívja, ugyancsak 17.30-tól. A háromcsapatos torna végén összegzik a megszerzett pontokat, és a legjobb jut fel a divíziós bajnokságba, viszont, ha nem telnek fel a helyek, a második helyezettek is szintet léphetnek.

Zsinórban a harmadik, összességében a hatodik

Sorozatban a harmadik évben nyerte meg az élvonalbeli bajnokságot a Kolozsvári CFR labdarúgócsapata, miután hétfőn este hátrányból fordítva 3–1-re győzött az Universitatea Craiova otthonában az I. liga felsőházi rájátszásának 10. fordulójában. A Kolozsvári CFR egyértelműen uralja a romániai klubfutballt: 2008, 2010, 2012, 2018 és 2019 után idén a hatodik bajnoki címét – sorozatban a harmadikat – szerezte meg a klub történelmében, ezzel utolérte az örökranglistán az UTA Aradot. A Román Labdarúgó-szövetség nyugodt lelkiismerettel küldhette el az UEFA-nak a nevezési listát: a Kolozsvári CFR indul idén is a Bajnokok Ligája, a Craiova, a FCSB és a Botoşani pedig az Európa Liga selejtezőiben.

A hónap végén rúgnak labdába

Döntés született az új romániai labdarúgóidény több bajnokságának kezdési időpontjáról. Az új élvonalbeli szezon kezdésének konkrét dátuma még nem ismert, de a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) közzétette a férfi kupasorozat, valamint a második és a harmadik ligák, illetve a női élvonalbeli bajnokság tervezett kezdési időpontját. Az FRF közleménye szerint a női I. liga augusztus 23-án rajtol, a férfi Román-kupa első fordulóját augusztus 25-én rendezik, a szintén férfi II. és a III. liga új idényének kezdési időpontját pedig 29-ére ütemezték be.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük