Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Győzelemmel zárna az OSK

Győzelemmel zárna az OSK Sport

Kaotikusnak ígérkezik az alsóházi rájátszás zárása az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, miután a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) hétfőn éjjel közzétette, hogy az I. liga osztályozós párharcát augusztus 9-én és 12-én kell megrendezni, ami egyenértékű azzal, hogy a Bukaresti Dinamónak nem marad ideje lejátszani az elmaradt mérkőzéseit. Annyi biztos, hogy ma lebonyolítják az alsóházi rájátszás 14., utolsó fordulóját. Mind a négy mérkőzést ugyanabban az időpontban, 17 órától játsszák. A Sepsi OSK hazai pályán zárja az idényt, az Academica Clincenit győznék le zárásként.

„Mindenki örül, hogy beütemezték az utolsó fordulót, azt kívánjuk, hogy jó eredménnyel zárjuk a bajnokságot. Eseménydús rájátszásunk volt, ez a járványhelyzet az egész idényt tönkretette, én annak örülök, hogy a Viitorul otthonában elért győzelemmel sikerült megnyugtatni a kedélyeket a csapat berkeiben. Kötelességünk, hogy utolsó hazai meccsünkön – annak ellenére, hogy nem lehetnek mellettünk a szurkolóink – további három ponttal megtoldjuk gyűjteményünket. Ha valóban sikerül nyernünk, akkor mindenek ellenére azt mondhatjuk, sikeres szezont hagyunk magunk mögött” – nyilatkozta mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján Leo Grozavu, a Sepsi OSK vezetőedzője. – „Örülünk, hogy véget ér a bajnokság, a játékosok kapnak egy rövidke vakációt, hogy aztán feltöltődve folytathassuk a munkát, mert kétség nem fér hozzá, az őszi idény legalább olyan kemény lesz, mint amit az elmúlt hetekben tapasztaltunk” – tette hozzá.

Hirdetés
Hirdetés

Labdarúgó I. liga, playout, a 14. utolsó forduló programja: Dinamo – FC Viitorul, Sepsi OSK – Academica Clinceni, FC Hermannstadt – Jászvásári Politehnica, Chindia – FC Voluntari. A mérkőzések ma 17 órakor kezdődnek.

Ami a meccshátrányban levő Dinamót illeti, a FRF sürgősségi bizottsága elutasította az élvonalbeli bajnokságot lebonyolító Hivatásos Labdarúgóliga (LPF) múlt heti javaslatát, amely szerint az alsóházi rájátszás küzdelmeinek határidejét augusztus 18-ig hosszabbítsák meg. Az FRF közleményében jelezte, hogy figyelembe vette a play-out klubjainak többsége által megfogalmazott véleményt, amely szerint nem szeretnék, ha kitolnák a szezont. A hétközi utolsó forduló lejártával így augusztus 9-én és 12-én rendezik meg az osztályozós párharcot, ahol az I. liga 12. helyezettje játszik a másodosztályban harmadik CS Mioveni ellen. Egyelőre viszont nem lehet tudni, hogy pontosan milyen rendszert alkalmaznak a két kieső és az osztályozós csapat esetében, hiszen az alsóházban jelenleg utolsó előtti Bukaresti Dinamónak még nem kevesebb mint öt találkozót kellene bepótolnia, amire a jelen állás szerint nincs lehetősége. Lapzártakor a liga még nem hozott döntést az alsóházi rájátszás lezárásáról, tekintve, hogy a csapatok nem játszottak ugyanannyi számú mérkőzést. A felmerült változatok között van olyan, amely szerint az utolsó forduló utáni állás alapján dől el a kiesők kiléte, vagy a meccs- és pontátlagot számítják az alapszakaszban, illetve csak a rájátszásban.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük