Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

A La Liga visszatér

Június 8-tól zárt kapuk mögött elkezdődhetnek a mérkőzések a La Ligában. „Spanyolország megtette, amit kellett, és eljött az idő, hogy visszatérjünk a mindennapjainkhoz. Június 8-tól a La Liga visszatér” – nyilatkozta Pedro Sanchez miniszterelnök. A labdarúgóliga elnöke, Javier Tebas megköszönte minden érintett, a klubok, a játékosok, az edzők együttműködését, ugyanakkor figyelmeztetett: „Nem engedhetünk az óvintézkedésekből, fontos az egészségügyi rendszabályok követése, mert a járvány nem térhet vissza.” Öt futballistánál mutatták ki a betegséget, mielőtt május 18-án újraindultak a csoportos edzések. A bajnokságból még 11 forduló van hátra, a tabellát a Barcelona vezeti, de mindössze két pont az előnye az örök rivális Real Madrid előtt. 

Sok a kérője Dzsenifernek

Marozsán Dzsenifer, a németek magyar származású olimpiai bajnok labdarúgója iránt komolyan érdeklődik a Manchester City. Április közepén még úgy tűnt, a Bajnokok Ligája-címvédő francia Olympique Lyon játékosa a Utah Royals FC színeiben folytatja pályafutását, de az amerikai klub a koronavírus-járvány miatt visszavonta az ajánlatát. Marozsánnak több ajánlata van, de az sem kizárt, hogy a francia csapatnál marad. A klasszis 2016-ban, már BL-győztesként került az FFC Frankfurttól a Lyonhoz, amellyel az elmúlt három idényben bajnok és BL-győztes lett, kétszer pedig megnyerte a Francia-kupát is.

Lyoni időszaka alatt Franciaországban a profi labdarúgókat tömörítő szervezet (UNFP) háromszor választotta meg az év legjobb női labdarúgójának. 

Párizsban aggódnak

A koronavírus-járvány okozta válsággal és a tokiói nyári játékok elhalasztásával feléledtek a viták Párizsban a 2024-es olimpiarendezésről. Több választott tisztségviselő vetette fel, hogy a francia fővárosnak „át kell gondolnia” az előkészületeket, sőt egyesek népszavazást írnának ki az ügyben. Tony Estanguet, a párizsi olimpia szervezőbizottságának elnöke kijelentette: készek a rendezés költséghatékonyabbá tételére. A párizsi olimpiát 2024. július 26. és augusztus 11. között rendezik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük