Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tervezik az újraindulást

Tervezik az újraindulást Kultúra

Mondhatni, a koronavírus-járvány okozta felfordulás után az élet lassan-lassan visszatérni látszik a rendes kerékvágásba, s ez nincs másképp a múzeumok esetében sem, mely intézmények a szigorú előírásoknak megfelelően, de megnyithatták kapuikat.

A baróti Erdővidék Múzeumának vezetőjét, Demeter Lászlót arról kérdeztük, ők miképpen készülnek a nyárra, mikor várható a múzeum kapuinak tényleges újranyitása.

Hirdetés
Hirdetés

– Egyelőre még átrendezés alatt állunk, erre használtuk ki a járvány miatti bezártság időszakát – mondta az igazgató. – Ám, ha különösebb dolog nem jön közbe, akkor arra számítunk, hogy az óvintézkedéseknek eleget téve június elsejével ismét fogadhatjuk a látogatókat.

A világviszonylatban is páratlan masztodonleletet őrző kulturális intézményben egyelőre két szabadtéri kiállításra készülnek, melyeket az udvaron rendeznének be, egyiket talán már júniusban, a sepsiszentgyörgyi Vadon Egyesület közreműködésével, másikat később, közösen a Kovászna Megyei Művelődési Központtal.

A népszerű, a múzeumnál heti rendszerességgel megszervezett Tortoma Önképző Kör azonban már csak ősszel indul újra – tudtuk meg Demeter Zoltán szervezőtől.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük