Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Három dobogós helyezés

Szombaton huszadik alkalommal rendezték meg Korondon a hagyományos nemzetközi Lőrincz Márton Emlékversenyt. A korábbi Európa- és olimpiai bajnok birkózó nevét viselő viadalon ezúttal is ott volt a megyeszékhelyi Sepsi ISK csapata, amely három dobogós helyezéssel tért haza a megmérettetésről.

A Hargita megyei eseményen összesen huszonhárom – ebből hét magyarországi – csapat mintegy 240 birkózója lépett szőnyegre, a sepsiszentgyörgyi iskolás sportklub pedig kilenc versenyzővel képviseltette magát. Csapatunktól származó információk szerint nehéz volt az egynapos viadal, amelyen a háromszéki birkózók mérlege egy második és két harmadik helyezés mellett négy ötödik, illetve két hetedik helyezés volt. Az ISK legjobb eredménye Kertész Mátyás nevéhez fűződik, aki a 60 kg-os súlycsoportot a második pozícióban zárta, a dobogó legalacsonyabb fokára még Ilyés Csaba (23 kg) és Paizs Előd (21 kg) is felállhatott. Együttesünk további eredményei: ötödik hely: Sándor Tamás (50 kg), Málnási Erik (44 kg), Ruzsa Csaba (28 kg); hetedik hely: Dima Csongor (60 kg), Szabó Zsolt (63 kg). Annak ellenére, hogy Neagu Máténak ez volt az első hivatalos versenye, kitett magáért, és kezdőként emelt fővel búcsúzott a Lőrincz Márton Emlékversenytől.

Ciprusi vereség

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a ciprusi edzőtáborban az FK Csíkszereda. A labdarúgó II. liga február végi rajtjára készülő székelyföldi együttes 4–1-es vereséget szenvedett a lengyel Górnik Zabrze csapatától. A Valentin Suciu edzette csíkiak pénteken utaztak el Lárnacába, február közepéig Agia Napában készülnek. Labdarúgó barátságos mérkőzés: Górnik Zabrze–FK Csíkszereda 4–1 (1–1), gólszerzők: Bauza (29. perc), Kobylarczyk (48.), Rostkowski (85.) és Gryszkiewicz (89.), illetve Bajkó Barna (31.). FK Csíkszereda az I. félidőben: Gyenge (Bordás) – Majzik, Csürös (Csonka), Havas, Simó, Veres, Szondi (Kálmán), Meletidisz, Botorok (Pintér), Bajkó, Antal (Magyari). A II. félidőben: Bordás (Bartók) – Palmeș, Csonka (Gergely), Incidisz, Marrone, Csala, Kálmán (Pál), Erdei, Péter, Bara, Magyari (Schieb). Az FK következő ciprusi ellenfele január 30-án a szerb élvonalban szereplő FK Cukaricki lesz.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük