Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

RÖVIDEN Sport

Sugásfürdői síörömök

Csütörtökön megnyílt a sugásfürdői kis sípálya. Hó hiányában a nagy pályát még nem nyitják meg. Sízéssel kezdhették az új évet azok, akik Sugásfürdőre látogattak, ugyanis a tegnap reggel megnyílt a kis sípálya. A pályán mintegy 30-40 centiméteres hó van, amit hóágyúkkal biztosítanak a működtetők. A jegyárak idén nem változnak, a tavaly bevezetett bérletrendszer lesz érvényes ezen a télen is. A pontszámokkal feltölthető kártyával be lehet lépni a Rekreatívhoz tartozó más szabadidős létesítményekbe is, illetve amennyiben marad elegendő pontszám a kártyán, felhasználható majd a jövő évi strandszezonban is. Bérletet (12-360 pont) 9 lejtől 151 lejig vásárolhatunk. A 18 éven aluliak, nyugdíjasok, illetve fogyatékkal élő személyek számára kedvezményes vagy ingyenes bérletek igényelhetők. A sugásfürdői kis sípálya hétfőtől csütörtökig 15–20 óra között, péntekenként 15–21 óra között, hétvégénként és vakációban 9–21 óra között tart nyitva.

Ezért ők a legjobbak

Kétség nem férhet hozzá, az elmúlt évtized két legmeghatározóbb labdarúgója Lionel Messi és Cristiano Ronaldo. A két klasszis játékos 2010-től 2019 végéig összesen 704 bajnoki gólt szerzett adott csapatában. Hogy ez mekkora teljesítmény, azt jól mutatja, hogy ugyanebben az időszakban az európai kupákban is jelentős szerepet játszó csapatok sem tudtak ennyi gólt szerezni. Az Arsenal például ugyanannyi (704) bajnoki gólt tud felmutatni, mint az argentin és a portugál klasszis, míg a Manchester United és a Tottenham nem éri el ezt a számot. A manchesteriek 688, míg a londoniak 657 alkalommal találtak be a tíz év alatt. De nem csak Angliában lennének előkelő helyen ezzel a teljesítménnyel, hiszen a Juventus 673, míg az Atlético Madrid 644 gólt szerzett ez idő alatt.

Pogbához hasonlítják

Az UEFA összeállított egy ötven fős listát azokból a 21 éven aluli játékosokból, akiktől kiugrás várható 2020-ban. A névsorba bekerült Szoboszlai Dominik is. A rövid jellemzés is szerepel az ifjú futballistákról. A 19 éves salzburgi középpályást a világbajnok francia Paul Pogbához hasonlítják, és azt is hozzáteszik, hogy Premier League-klubok célkeresztjében áll.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük