Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Mire számíthatunk 2020-ban?

Mire számíthatunk 2020-ban? Sport

Emlékezetesként vonul be a 2019-es esztendő a háromszéki sport történetébe, ugyanis a Sepsi–SIC női kosárlabdacsapata negyedszer is felült a honi kosárlabda trónjára, magabiztos meneteléssel megnyerve a bajnokságot, illetve a kupakiírást is. A Sepsi OSK labdarúgóklub történelmi tettet végrehajtva az ország hatodik legjobb csapataként zárta a felsőházi rájátszást az élvonalban. Vajon mit tartogat felnőtt csapataink számára 2020? Sikerül megismételni a tavalyi diadalmenetet?

Kosárlabda

Sepsi–SIC. Célkitűzés: címvédés. Jelenlegi helyezés: 1.

2016-ban ünnepelhette fennállása első bajnoki címét a Sepsi–SIC, majd 2017-ben, 2018-ban és 2019-ben is megvédte azt, miután fölényesen megnyerte a női Nemzeti Ligát. Emellett nemzetközi porondon is letették névjegyüket, az Európa-kupában sikeresen abszolválták a csoportkört, a playoff-kör első felvonásában még hátravan a január 9-ei visszavágó a lengyel Artego Bydgoszcz otthonában.

Ilyen előzmények után nem lehet más a célkitűzés, mint az újabb címvédés a pontvadászatban, illetve a kupagyőzelem a sorozatban. A Mikes-csapat jelenleg remekül áll e tekintetben, ugyanis hibátlan mérleggel, tizenegy győzelemmel vezeti a Keleti csoport rangsorát. Január 4-én, szombaton 16 órától az Agronomia Bukarest otthonában lépnek parkettre, ahol vélhetően győzelemmel avatják fel a 2020-as esztendőt. A kupakiírás negyeddöntőjében „újrajátsszák” a tavalyi döntőt a zöld-fehérek és a VSK között, az első felvonást 71–67 arányban hozták a mieink Szatmárnémetiben, visszavágó január 15-én a Sepsi Arénában. A célkitűzés teljesítésében ezúttal is Zoran Mikes hozzáértésére, a kiforrt csapat egységére és a szurkolók önzetlen támogatására számíthatnak.

Hirdetés
Hirdetés

KSE. Célkitűzés: felsőházi rájátszás. Jelenlegi helyezés: 4.

A második számú háromszéki női kosárlabdacsapat a Nyugati csoportban érdekelt Kézdivásárhelyi SE, a fiatal erőkből álló együttes célja, hogy tapasztalatot szerezzen a női mezőnyben, illetve folytonosságot és játéklehetőséget biztosítson saját nevelésű játékosainak. A Nyugati csoportban egyelőre Szatmárnémeti és Arad emelkedik ki a mezőnyből, a felsőházat jelentő harmadik hely jelenti a valódi tétet a többiek, így a kézdivásárhelyiek számára is. A Farkas Alpár edzette együttes jelenleg öt megnyert és négy elveszített mérkőzéssel negyedik a csoportban, szombaton 18 órától az Aradi FCC Baschet vendégeiként lépnek pályára. A kék-fehérek a Román-kupa nyolcaddöntőjében már okoztak egy meglepetést a Konstancai Phoenix búcsúztatásával, kis szerencsével ezt megtetézik egy negyeddöntőbeli bravúrral, ahol négypontos előnyből várják a hazai visszavágót, miután az első mérkőzésen 57–54-re nyertek Kolozsváron.

Labdarúgás

Sepsi OSK. Célkitűzés: felsőházi rájátszás, vagy 7–8. hely. Jelenlegi helyezés: 8.

Hatalmas fegyvertény egy ekkora megyének – amelynek korábban sosem volt képviselője a labdarúgás legmagasabb szintjén –, hogy a Sepsi OSK rendre megszorongatja a nagy múltú fociklubokat, és mára félelmetes ellenféllé nőtte ki magát bármelyik alakulat számára.

Igaz, hogy az őszi szezon nem a várakozásoknak megfelelően alakult, a piros-fehérek 16 bajnoki mérkőzés leforgása alatt – 10 döntetlen mellett – csupán kétszer diadalmaskodtak, de az edzőváltás felrázta a csapatot, Leo Grozavu irányításával hat mérkőzésből négyet behúztak, és a 8. helyről folytathatják a sorozatot februárban, azzal a tudattal, hogy ezzel a játékkal és ezzel az edzővel nem kell a kieséstől tartaniuk. Február 1-től 22-ig folytatódik a körmérkőzéses alapszakasz, március 3–4-én kezdődik a felsőházi (a legjobb hat együttesnek), illetve alsóházi (a többi nyolc csapatnak) rájátszás. Ekkortól lesz igazán érdekes a dolog, a pontokat megfelezik, és mondhatni új időszámítás kezdődik a kiesés elkerülése érdekében.

Idei első hivatalos meccsüket február 1-én a Nagyszebeni Hermannstadt ellen vívják idegenben, majd rá egy hétre a Jászvásári Polit fogadják. Az idei év már csak amiatt is izgalmasnak ígérkezik, mivel a tervek szerint novemberre elkészül a 8000 férőhelyes új stadion, ehhez pedig egy ütős csapat dukál.

KSE. Célkitűzés: 7–8. hely. Jelenlegi helyezés: 13.

Az eddigi leggyengébb őszi idényt produkálta a III. ligában harmadik szezonját töltő kézdivásárhelyi alakulat, a fiatal gárda három győzelem és öt döntetlen mellett hét vereséget összegzett az eddigi 15 játéknapon, ezzel pedig a tabella 13. helyét foglalja el az 1. csoportban. Tavaly és tavalyelőtt is a kilencedik helyen zárt a csapat, ezt szeretnék az idén felülmúlni. Reális esélyük van ennek teljesítésére, ha a március 7-én rajtoló tavaszi idényben kellő lelkesedéssel vetik bele magukat a gól- és pontgyártásba. Március első hétvégéjén a Galaci Universitatea látogat a Sinkovits Stadionba.

Teremlabdarúgás

KSE Futsal. Cél: első hely. Jelenlegi helyezés: 1.

Tavaly feljutott ugyan az élvonalba a kézdivásárhelyi teremlabdarúgó-együttes, azonban anyagiak hiányában visszalépett az I. ligás szerepléstől. Az ősszel viszont szép sikereket ért el a II. ligában, megnyerte csoportját az alapszakaszban, így előkelő helyről várja a január 25-én kezdődő felsőházi rájátszást, ahol az alapszakasz hat legjobb együttese, a Kézdivásárhelyi SE, a Gyergyóremetei Kereszthegy, a Dévai West, illetve a Luceafărul Buzău, a Jászvásári Poli és a Ceahlăul Piatra Neamţ küzd meg egymással. Az oda-vissza alapon zajló rájátszás végén az első helyezett feljut az élvonalba, a második pedig osztályozóra jogosult. Az U19-es kiírásban a döntő tornás részvételért harcolnak a teremlabdarúgók.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük