Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Huszonhatan ültek asztalhoz

Az elmúlt héten huszonhat ifjúsági sakkozó vett részt a sepsiszentgyörgyi Tanulók Házában megtartott és a Szent György Lovag Sakk Klub által rendezett Mikulás Kupán. A svájci rendszerben lezajlott sakkverseny végeredménye: lányok: 1. Cosmina Vlădescu 3,5 pont, 2. Anisia Bândea 3,5 pont, 3. Ana Maria Pop 3 pont; fiúk, 10 év alatt: 1. László Matteo 3,5 pont, 2. Buceleanu Roland 3,5 pont, 3. Mihai Lupșa 3 pont; 10 év fölött: 1. Mămăligoi Roland 5 pont, 2. Timár Levente 4 pont, 3. Antonio Dragomir 4 pont. A megmérettetés szervezői köszönik a Kovászna Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóságnak és a Frog Company-nak a kupaviadal sikeres lebonyolításában nyújtott segítséget.

Eredményes vendégszereplés

A sepsiszentgyörgyi Art of The Samurai SK harcosai hét dobogós helyezést is begyűjtöttek össze a szombaton Giurgiuban megtartott Open Aqvila nevet viselő dzsiudzsicu-versenyen. A megyeszékhelyi csapat hét sportolóját nevezte a rangos viadalra, s közülük négyen állhattak fel a pódiumra. Eredményeik: Tankó Nimród (U12/-50 kg) ne-wazában (földharc) második, fighting (küzdelem) versenyszámban harmadik helyezés; Éltes Erik Krisztián (U21/-62 kg) ne-waza második és fighting harmadik helyezés; Berde Hunor (U18/-73 kg) fighting harmadik helyezés; Doczé István Balázs (U16/+73 kg) ne-waza második és fighting első helyezés.

Vereség az idei utolsó körben

Háromgólos vereséget szenvedett az FK Csíkszereda a Bukaresti Metaloglobus vendégeként a labdarúgó II. liga 21. fordulójában. A bukarestiek visszavágtak a csíkiaknak, akik az odavágón ugyanezzel az eredménnyel győztek. Az FK Csíkszereda a kiesőzóna közelében, a 15. helyen tölti a téli szünetet, az élen az Aradi UTA áll – ez volt a naptári év utolsó bajnoki összecsapása.

További eredmények: FC Argeș–Sportul Snagov 3–0, Gloria Buzău–Temesvári Ripensia 3–3, Resicabányai Muncitoresc – CS Mioveni 0–1, Dunărea Călărași–Konstancai Farul 1–1, Temesvári Poli–Pandurii Târgu Jiu 1–0, Concordia Chiajna–FC Rapid 1–3, Aradi UTA–Petrolul Ploiești 3–0, Viitorul Pandurii Târgu Jiu – Kolozsvári U 1–1.

Nem megy a válogatottaknak

A Romániától elszenvedett drámai vereséget (28–27) követően az alsóházi rájátszásban, a 13. helyért járó Elnök Kupáért küzd a magyar válogatott a Japánban zajló olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokságon. A középdöntőről lemaradó Magyarország nyolc góllal legyőzte Argentínát, így ma 11 órától a világ- és Európa-bajnok franciák ellen játsszák utolsó meccsüket a tornán. A csapat kedden indul haza Kumamotóból.

A legutóbbi Európa-bajnokságon hetedik helyezett magyar válogatott akkor jut ki a márciusi olimpiai selejtezőre, ha a tavalyi kontinenstorna 2–6. helyezettjei, vagyis Oroszország, Hollandia, Norvégia, Svédország és Románia közül legalább négy csapat kivívja az olimpiai szereplés, illetve a selejtezőn való részvétel jogát a világbajnokságon. A tavalyi Európa-bajnokságról az a két legjobb csapat szerez részvételi jogot a selejtezőre, amelyek nem vívják ki az olimpián vagy a kvalifikációs tornán való szereplés jogát a mostani vb-n.

Vasárnap reggel nagyarányú vereséggel indította a középdöntőt a román válogatott, amely 27–18-ra alulmaradt Oroszországgal szemben. Ezzel eldőlt, hogy Neaguék nem küzdhetnek érmekért, legközelebb kedden a svédek ellen játszanak.

Sokba kerül a lézerkezelés

Tovább gyűrűzik a Brassói Corona női kézilabdacsapatánál kialakult doppingbotrány, a Román Kézilabda-szövetség pénteken kizárta az együttest a Nemzeti Ligából, és törölte az eddigi eredményeit. A Cenk-alattiak bejutottak az EHF Kupa csoportkörébe is, de a nemzetközi porondon sem folytathatják szereplésüket, mivel az európai szövetség is kizárta a sorozatból. Mint ismert, kevéssel a Japánban zajló női világbajnokság előtt derült ki, hogy a román válogatott játékosokat is foglalkoztató élvonalbeli együttes kerete egy brassói klinikán intravénás lézerkezelést kapott, amit egyértelműen tilt a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) szabályzata. Emiatt négy meghatározó játékosát, Eliza Buceschit, Cristina Laslót, Bianca Bazaliut és Daria Bucurt eltiltották a válogatottságtól, és nem utazhattak el a világbajnokságra. A doppingolással vádolt játékosok ügyében a Nemzeti Doppingellenes Ügynökség (ANAD) hozza meg a végső döntést.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük