Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Újra hengerelt a Sepsi–SIC

Újra hengerelt a Sepsi–SIC Sport

Idénybeli kilencedik sikerének örülhetett a négyszeres bajnok Sepsi–SIC, miután 112–58 (26–18, 33–20, 28–8, 25–12) arányú könnyed győzelmet aratott a Rapid otthonában a női kosárlabda Nemzeti Liga 10. fordulójában. A zöld-fehérek harmadik alkalommal lépték túl a százas határt ebben a szezonban.

A házigazda Rapid a Natalia Burlakova, Alexandra Lupusavei, Florina Stănici (Diaconu), Gabriela Vlad és Sonia Cazacu alkotta kezdővel állt ki a Jovana Pasic, Demeter Nóra, Andra Mandache, Annemarie Gödri-Părău és Chrissy Givens alkotta Sepsi–SIC-kel szemben. Vlad rögtön egy triplával indította a mérkőzést, amire érkezett is a válasz, Givens, Demeter és Mandache jóvoltából (3–9). A fővárosiak ugyan két pontra felzárkóztak, de a címvédő rákapcsolt, és esélyeshez méltón behúzta az első negyedet (18–26). A második negyed első felében még úgy-ahogy tartotta a lépést a szentgyörgyiekkel a hazai gárda – elsősorban a távolról hatékony játékosainak köszönhetően –, de a folytatásban egyre nőtt a különbség, nagyszünetre 38–59-es állásnál vonultak a felek.

A harmadik játékrésztől kezdődően már csak egy csapat volt a pályán, a bajnoki címtartó tetemes előnyt dolgozott ki, 46–87-ről fordultak az utolsó tíz percre, amelyben elérte és meg is haladta a százas álomhatárt a Sepsi–SIC, amely végül 54 ponttal, 112–58 arányban megérdemelten diadalmaskodott. Ez volt a Sepsi–SIC kilencedik győzelme az idei kiírásban, 18 pontjával magabiztosan trónol a Keleti csoport rangsorának élén.

A dupla-duplázó Natalie Butler volt a Sepsi–SIC leghatékonyabb játékosa, 14 pontot, 16 lepattanót és 2 gólpasszt átlagolt egy szerzett labda és két blokk mellett. A Rapid legeredményesebb kosarasa a 18 egységig jutó Florina Stănici volt.

Hirdetés
Hirdetés

Rapid: Burlakova 2, Lupusavei 6, Stănici 18/3, Vlad 12/12, Cazacu. Cserék: Pantazi 4, Ticu 8/3, Bejan, Grigore, Cuatu 6, Manea 2, Niculescu. Vezetőedző: Dan Militaru.

Sepsi–SIC: Pasic 10, Demeter 10, Mandache 12/6, Gödri-Părău 6, Givens 10/6. Cserék: Orbán 10, Cătinean 8/6, Mîrne-Nagy 2, Vucetic 16, Topuzovic 8/6, Kovács 6/6, Butler 14. Vezetőedző: Zoran Mikes.

A Sepsi–SIC legközelebb szombaton 19 órától játszik, a női kosárlabda Nemzeti Liga 11. fordulójában Târgoviște látogat a Sepsi Arénába. A csapat előreláthatóan december 19-én, hazai pályán kezdi meg szereplését az Európa-kupa első playoff-körében, ahol az az Artego Bydgoszcz lesz az ellenfelük, amely a csoportkörben kétszer is legyőzte őket, előbb 72–67-re, majd 76–50-re. A visszavágóra 2020. január 9-én Lengyelországban kerül sor.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük