Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Görbiczék is elkezdik

A hét végén rajtol az európai klubcsapatok számára kiírt női kézilabda Bajnokok Ligájának (BL) 2019–2020-as idénye. Az alapszakasz első fordulójában két magyar és két román csapat lép pályára. Mérkőzéseik: pénteken 19.30-tól SCM Rm. Vâlcea – SG BBM Bietigheim (német), szombaton 21.15-től Vipers Kristiansand (norvég) – FTC-Rail Cargo Hungaria, vasárnap 17.50-től Team Esjberg (dán) – CSM Bukarest, 18 órától Győri Audi ETO KC – IK Savehof (svéd). Négy csoport van 4–4 csapattal, a csoportmérkőzéseket hetente játsszák, a 3–4. fordulók között két hét szünet lesz. Az 1–3. helyezettekből alakulnak ki a középcsoportok, a továbbjutók magukkal viszik az egymás közötti eredményeiket. Ha mind a két magyar és mind a két román csapat továbbjut, a Ferencváros a CSM Bukaresttel, a Győri Audi ETO a Vâlceával játszik a középszakaszban. A CSM Bukarest ezúttal nem számít fő esélyesnek, a bérhátralékokkal küszködő csapatnál ismét edzőváltás történt. (bl)

9–0 Angliával!

A magyar válogatott nyolcaddöntőbe jutott az ausztráliai Perth városban zajló minifutball-világbajnokságon, miután 9–0-ra legyőzte Angliát, amely így már nem juthat tovább a csoportból. Az első mérkőzésen: Magyarország – Szaúd-Arábia 4–2. A magyar csapat ellenfele Afganisztán lesz az utolsó csoportmérkőzésen (szombat reggel 8 óra, M4 tv). A világbajnokság október 11-ig tart.

A kispályás labdarúgás a világ egyik legnépszerűbb, legelterjedtebb sportága, hiszen nagyon kis területen játszható (iskolaudvar, játszótér, kézilabdapálya, mellékutca, mezőszél stb.). Szervezett formában 5 mezőnyjátékos és egy kapus alkot csapatot, a mérkőzések ideje kétszer 20 perc, a pálya mérete 46×26 m, kapuméret 4×2 m. Az Európa-bajnokságok legeredményesebbje a román válogatott 6 aranyéremmel!

Pingpongozásra fel!

A kézdivásárhelyi Sportiroda és a Zöld Nap Egyesület október 7-én, hétfőn 15 órától a céhes városi sportcsarnokban hobbisportolóknak szervez asztalitenisz-bajnokságot több korosztályban. A párbajok hat asztalon zajlanak, a résztvevőknek kötelező sportcipőt és pingpongütőt vinniük magukkal. A benevezés ingyenes.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük