Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az időseket is felköszöntik

Az időseket is felköszöntik Kovászna megye

Két eseménnyel is készül a hétvégére az erdőfülei Kormos Egyesület Erdőfülében. Egyrészt a Dobó Néptáncegyüttes alakulásának10. évfordulóját ünneplik szombaton és vasárnap, másrészt az idősek világnapja alkalmából szerveznek köszöntő műsort az erdőfülei kultúrotthonban vasárnap 15 órától.

Közzétett programjuk szerint a néptáncosok szombaton 11 órától ünneplésre hívogatva felvonulnak a falu utcáin, majd 15 órától a régi óvodánál tartják a találkozót, regisztrációt, amit közös ebéd, vetített képes nosztalgiázás, tánc és játék követ majd. Az ünneplés vasárnap 16 órától az erdőfülei kultúrotthonban folytatódik táncházzal. A talpalávalót a Kedves zenekar húzza. A Csog Lehel és Csog Csenge által vezetett erdőfülei Dobó néptánccsoportnak 67 tagja van, akik három korcsoportban – mindnyájan fiatalok – táncolnak együtt immár tíz éve.

Ugyancsak vasárnap, a táncházat megelőzően, 15 órától az időseket köszöntik Erdőfülében. A már lassan hagyományossá vált ünneplésen ezúttal is ünnepi beszédekkel, énekekkel, szavalatokkal, tánccal köszöntik a falu időseit.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük