Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Ikszelt az FK is

Döntetlent játszott hazai pályán az FK Csíkszereda csapata a Temesvári Ripensia ellen a másodosztályú labdarúgó-bajnokság 7. fordulójában. Suciu Valentin legénysége kétszer is hátrányba került, végül az utolsó előtti percben kiharcolt tizenegyessel sikerült otthon tartaniuk az egyik pontot.
Suciu Valentin a mérkőzés után úgy fogalmazott: kár egyelőre túlzott elvárások elé állítani a csapatot. A szakvezető kiemelte, többet vár a játékosaitól, akik fel kell vegyék a másodosztály nagyobb ritmusát. Egyébként ez a Ripensia lesz a Sepsi OSK ellenfele a Román-kupa tizenhatoddöntőjében, szeptember 25-én 16.30-tól.

Labdarúgás, II. liga., 7. forduló FK Csíkszereda – Temesvári Ripensia 2–2 (1–2), gólszerzők: Kálmán (30.), Magyari (89. – büntetőből), illetve Popovici (18.), Voinea (35.). További eredmények: Muncitoresc Reșița – Turris Oltul Turnu Măgurele 1–1, Viitorul Pandurii Târgu Jiu – Concordia Chiajna 0–0, Gloria Buzău – Daco-Getica București 2–0, Bukaresti Metaloglobus – Pandurii Târgu Jiu 0–1, Dunărea Călărași – Kolozsvári U 3–2, Temesvári Poli – Konstancai Farul 0–0, Aradi UTA – CS Mioveni 1–1, FC Argeș – FC Rapid 0–2. Ma 18 órától: Petrolul Ploiești – Sportul Snagov. <<

Bronzérem a vb-n

Bronzérmet nyert csütörtökön az MC4 kategóriában Novák Ede a hollandiai Emmenben zajló parakerékpáros világbajnokságon. Novák, aki a Román Kerékpáros-szövetség elnöke, 41 perc 38 másodperc alatt tette meg a verseny 31,2 kilométeres távját, amelyet a szlovák Jozef Metelka 40 perc 50 másodperc, az orosz Szergej Pudov pedig 41 perc 08 másodperc alatt teljesített. „Nincsenek szavaim arra, hogy leírjam, mit érzek hat év után. Ismét a világbajnokság dobogóján vagyok, ez egy álom nekem. Nagyon sokat edzettem, de az elmúlt hat évben nem álltam dobogóra … Nagyon nehéz volt ezekben az években, de ez az érem visszaadta az önbizalmamat. (…) Minden időmet arra fogom fordítani, hogy újabb érmet szerezzek a tokiói paralimpiai játékokon” – írta pénteki Facebook-bejegyzésében Novák Ede. Novák a londoni paralimpián szerzett bajnoki címet a C4-es kategória üldözőversenyében.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük