Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Fülöp két évre írt alá

Kedden hivatalosan is bemutatták a Puskás Akadémia FC legújabb szerzeményeként Fülöp Lórándot, az FC Botoşani házi gólkirályát, aki az előző idényben 25 élvonalbeli bajnokin 8 gólja mellett négy gólpasszal vétette észre magát. A 21 éves futballista úgy fogalmazott rövid bemutatkozó videójában, örömmel fogadta el a felcsúti klub ajánlatát, átigazolását egyértelmű előrelépésként értékeli, célja pedig az, hogy góljaival, gólpasszaival segítse új csapatát a minél eredményesebb szerepléshez. Az egyik legtehetségesebbnek tartott erdélyi magyar labdarúgó kétéves szerződést írt alá a Puskás Akadémiával, ahol a kézdialmási Tamás Nándor csapattársa lesz. A PAFC hétfőn kezdte meg a felkészülést az új vezetőedző, Hornyák Zsolt irányításával, s Fülöp mellett a legutóbb a skót élvonalban futballozó David Vanecek is együtt mozgott új társaival.

Hirdetés
Hirdetés

Kazah ellenfél jutott a CFR-nek

Kedden délután a svájci Nyonban kisorsolták a labdarúgó Bajnokok Ligája első selejtezőkörének párosításait. A román bajnok Kolozsvári CFR a kazah aranyérmes FK Asztanával játszik a továbbjutásért. A sorsolás szerint Dan Petrescu csapata idegenben kezdi a párharcot július 9-én vagy 10-én, a visszavágót egy héttel később Kolozsváron rendezik. A párharc továbbjutója a BL második selejtezőkörében, a kieső pedig az EL-ben folytatja az európai kupaszereplését. A kolozsváriak ellenfele rendszeres résztvevője az európai kupák csoportkörének, az utóbbi öt évben rendre megnyerte a kazahsztáni bajnokságot, és az aktuális idényben is az első helyet foglalja el. A kolozsvári együttes jelenleg Ausztriában edzőtáborozik, ahol június 30-ig készül, és öt barátságos meccset játszik. A bajnokcsapat szezonbeli első hivatalos mérkőzését július 6-án játssza a Szuperkupában, a kupagyőztes FC Viitorul ellen.

A magyar bajnok Ferencváros a bolgár Ludogorec együttesével csap össze a BL első selejtezőkörében, és szintén vendégként lép pályára az első mérkőzésen. Érdekesség, hogy tavaly a Mol Vidi is a Ludogoreccel mérkőzött meg (a második selejtezőkörben), akkor a székesfehérváriak 1–0-s összesítéssel jutottak tovább.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük