Felhívás!

Motorosok keresik az utat

A Free Adventurers motoros egyesület, amelynek van egy atv-s, quad-os csoportja is, a lapunk június 13-i számában megjelent, Törvény van, de akadozik címmel megjelent írásunkra reagált az alábbi levélben, amelyet a replika jogán változatlanul közreadunk.

„Téves az a felfogás, amely szerint az ATV-ket vezető egyének zavarják a természet csendjét, illetve ezért csak ők a felelősek. Ezek az adrenalinszerető emberek ugyanúgy szeretik a természetet, mint saját motorjaikat, járgányaikat. Terepen csak meglévő erdei-mezei utakon szoktunk menni, ahol nem károsítjuk a természetet, nem teszünk kárt a vegetációban. Mi is adófizető személyek vagyunk, ezáltal jogaik is vannak, nemcsak kötelességeink, sokszor pedig eltűnt személyek keresésekor is segítséget tudunk nyújtani. Közösségünk tagjai bejegyzett járművekkel közlekednek, nem veszélyeztetjük a forgalom biztonságát, mint ahogy a környezetet sem szennyezzük.

Szeretnénk, ha írásukban nem általánosítanának, és nem vennének egy kalap alá a felelőtlen ATV-sekkel, mert sajnos ilyenek is valóban léteznek. Természetesen ugyanúgy vannak felelőtlen autósok és gyalogosok is. Mi nyitottak vagyunk egy megbeszélésre a hatóságokkal, sőt, akár megkülönböztető jelzést is viselhetünk (pl. zászlókat), de nem fogadhatjuk el, hogy tiltólistára kerüljünk.”

Az ATV-s közösség kapcsolattartó személyének az elérhetősége szerkesztőségünkben megtalálható. A cikkünkben megszólalók közül többek között Csákány László közbirtokossági elnök, illetve Neagu Gheorghe, a környezetvédelmi hivatal igazgatója is jelezte, hajlandó a párbeszédre, a közös megoldás-keresésre, bár szerintük az ábra egyszerű: minden törvényt, köztük a közlekedésit és az erdészetit is tiszteletben kell tartani. No meg az építkezési engedélyekre vonatkozót is – tesszük hozzá mi (lásd tegnapi lapszámunk Sorompók az erdőben című cikkét).

A levelek tartalma nem föltétlenül tükrözi a szerkesztőség álláspontját.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.