Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Párizsban bizonyítottak

A sepsiszentgyörgyi Ciprian SK sportolói négy dobogós helyezéssel tértek haza a párizsi európai úszótalálkozó tizenegyedik kiírásáról. A megyeszékhelyi sportklub három sportolóval képviseltette magát a viadalon, közülük Maria Raluca Artene és Barabás András állhatott fel a pódiumra.

A nemzetközi és a francia szakszövetség égisze alatt, a párizsi Georges Vallerey Olimpiai Uszodában megtartott eseményen összesen 475 sportoló vett részt. Szentgyörgyi úszóink közül Maria Raluca Artene a felnőtt/nyílt kategóriában, Barabás András és Gyenge Attila pedig az ifjúságiak között tette próbára magát. Artene a 100 méteres hátúszásban 1:09.29 perces idővel másodikként csapott célba (selejtezős idő: 1:09.82 perc),  ezenkívül 32.07 mp-es időeredménnyel pedig harmadik lett 50 háton (selejtezős idő: 32.20 mp). Barabás András 50 pillangón 27.44 mp-cel (selejtezős idő: 27.23 mp) és 50 gyorson 26 mp-cel (selejtezős idő: 26.10 mp) végzett egyaránt a második helyen. Ráadásul a 100 méter gyors selejtezőiben egyéni csúcsot úszva (56.85 mp) bejutott a szám B-döntőjébe, ahol a hatodik pozícióban zárt (57.62 mp). Gyenge Attila szintén B-döntős volt 50 méter mellen, 35.38 mp-cel a hetedik (selejtezős idő: 34.94 mp), míg 50 méter gyorson egyéni rekordot elérve (27.67 mp) a huszadik lett.

A BL-győzelemért

A győzelem a Telekom Veszprém célja a férfikézilabda Bajnokok Ligája hétvégi, kölni négyes döntőjében. A Veszprém szombaton 21 órakor a lengyel Kielce ellen lép pályára az elődöntőben (TV: DigiSport 4). Győzelme esetén másnap a spanyol Barcelona és a macedón Vardar Szkopje összecsapásának győztesével találkozik a fináléban, a bronzmeccset a két elődöntő vesztese vívja majd.

Angol házi döntő

A Liverpool brazil kapusa, Alisson Becker és szenegáli csatára, Sadio Mané, amennyiben kezdőként kap szerepet a Bajnokok Ligája-döntőben, akkor elmondhatja magáról, hogy a 2018/2019-es BL-szezon minden összecsapásán az első pillanatoktól ott volt a pályán. Ez pedig igazi kuriózum lehet a Tottenham–Liverpool fináléban szombaton 22 órától. A londoniak először, a Pool hatodszor nyerheti meg a sorozatot.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük