Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Bölöniék bravúrja

Vasárnap a Royal Antwerp 3–2-re legyőzte a Charleroi-t a belga élvonalbeli labdarúgó-bajnokság Európa-liga-selejtezőt érő playoff-mérkőzésén. Bölöni László együttese 13 percnyi játék után már kétgólos hátrányban volt, azonban fordítani tudott, és a duplázó Dieumerci Mbokani a 67. percben beállította a végeredményt. Az Antwerp a második selejtezőkörben kapcsolódik be az Európa-ligába, és 25 év után szerepel ismét az európai kupaporondon. Legutóbb az 1994–1995-ös idényben volt érdekelt az UEFA-kupában.

Hatodszor is Messi

Sorozatban harmadszor – ez elsőként neki jött össze –, összességében a hatodik alkalommal szerezte meg az európai Aranycipőt Lionel Messi, a Barcelona argentin gólvágója. A katalánok klasszisa 36 találattal zárta a La Liga 2018–2019-es idényét, így 72 pontot gyűjtve nyerte meg a díjat. A francia élvonal utolsó fordulójában Kylian Mbappénak emberfeletti teljesítményre lett volna szüksége az előzéshez, ám egyszer tudott csak betalálni a PSG csatára, így 33 góllal fejezte be a Ligue 1 jelenlegi kiírását. A harmadik helyre az olasz gólkirály Fabio Quagliarella futott be, a negyedikre pedig az utolsó fordulóban eredményes Duván Zapata, az Atalanta játékosa ezzel az ötödik helyre taszította a korábbi újpesti Mbaye Diagne-t.

Vannak hiányzók

Csoknyai István és Vladan Matics szövetségi kapitányok kihirdették a magyar férfi kézilabda-válogatott 17 fős keretét a júniusi Szlovákia, valamint Olaszország elleni Eb-selejtezőkre. Bánhidi Bence mandulaműtétje, Vasics Marko pedig vállsérülése miatt nem került be a keretbe, míg Mikler Roland és Lékai Máté a szövetségi kapitányokkal egyeztetve ezúttal pihenőt kapott. Férfi kézilabda Eb-selejtező, 7. csoport, 5–6. forduló: június 12., 19.00, Vágsellye: Szlovákia–Magyarország; június 16., 19.00, Kecskemét: Magyarország–Olaszország. A csoport állása: 1. Magyarország 7 p, 2. Oroszország 5 p, 3. Olaszország 4 p, 4. Szlovákia 0 p.

A csoport első két helyezettje, valamint a nyolc csoport négy legjobb 3. helyezettje vehet részt az Eb-n a címvédő Spanyolország, illetve a rendezők (Ausztria, Norvégia, Svédország) mellett.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük