Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

A Viitorul első kupagyőzelme

Az FC Viitorul nyerte a labdarúgó Román-kupa 2018–2019-es kiírását, miután a szombat esti, Ploiești-en lejátszott döntőben hosszabbítás után 2–1-re legyőzte az Astra Giurgiut. Az első félidő végén Dennis Alibec szabadrúgásgóljával jutott előnyhöz az Astra, a tengerpartiak pedig negyedórával a vége előtt egyenlítettek ki, Virgil Ghiță szöglet után fejjel talált be. Nem sokkal később a giurgiui csapat emberhátrányba került, Romario Pirest második sárga lapja miatt kiállították. A rendes játékidő végéig nem született újabb gól, így következett a hosszabbítás, amelynek 105. percében a brazil Eric de Oliveira döntötte el a párharcot. A Viitorul története során először hódította el a Román-kupát, ez a klub második trófeája a 2017-ben megszerzett bajnoki cím után. A Konstanca megyeiek sikerével biztossá vált, hogy mellettük a bajnoki negyedik helyezett CSU Krajova jutott be utolsóként az Európa Liga selejtezőjébe.

Târgoviște és Clinceni ünnepelhet

Egy fordulóval a másodosztályos labdarúgó-bajnokság vége előtt eldőlt, hogy a Chindia Târgoviște és az Academica Clinceni jutott fel az élvonalba. A két együttes már nem veszítheti el az első két helyet, utolsó mérkőzéseiken a bajnokság megnyeréséért játszanak. A harmadik, osztályozót érő helyért még a Kolozsvári Universitatea és a Petrolul Ploiești van versenyben.

Ljubljanában a hokivébé

Április 24. és 30. között Ljubljana ad otthont a 2020-as divízió I/A jégkorong-világbajnokságnak. A nemzetközi szövetség (IIHF) közösségi oldala szerint a szlovén főváros lesz a házigazdája a hatcsapatos tornának, amelyen a házigazdákon kívül a magyar, a dél-koreai, az A csoportból kiesett osztrák és francia, valamint a feljutó román válogatott vesz majd részt. Az első két helyezett jut fel a 16 csapatos elitmezőnybe. A rendezésért Románia és Szlovénia pályázott, de előbbiek még a döntés előtt visszaléptek, így a jövő évi vb helyszíne az a Stozice Arena lesz, amelyben a magyar válogatott a 2012-es divízió I-es világbajnokságon is szerepelt. A magyarok az idei nurszultani tornán az ötödik helyen végeztek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük