Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

A tavasz edzőmeccse

A tervek szerint március 26-án, kedden 11 órától Kézdivásárhelyen játszik edzőmeccset az I. ligás Sepsi OSK és a III. ligás KSE labdarúgócsapata. A fennállása során először felsőházi rájátszásban érdekelt Sepsi OSK barátságos találkozóval kívánja hasznosan tölteni a román válogatott Eb-selejtezős szereplése miatt beiktatott bajnoki szünetet.

Sorsoltak a kupában

Kolozsvári CFR–Astra Giurgiu és Krajovai Universitatea–FC Viitorul párharcokat rendeznek a labdarúgó Román-kupa elődöntőjében – derült ki a szerdai sorsoláson. A kupában címvédő Krajova ellenfele, a Viitorul az egyedüli az elődöntőben szereplő együttesek közül, amely még nem nyerte el a trófeát. A bajnokság éllovasa, a Kolozsvári CFR négy alkalommal diadalmaskodott a kupában, és a legjobb négy között azzal az Astrával találkozik, amely 2014-ben elhódította a serleget. Az elődöntős párharcok oda-visszavágó rendszerben zajlanak. Az első mérkőzéseket április 2–4., a visszavágókat április 23–25. között rendezik. A kupasorozat döntőjét június 2-ra tűzték ki, a helyszínt egy későbbi időpontban jelölik ki.

Nem lesz címvédés

Komoly meglepetésre a holland Ajax az amszterdami 2–1-es vereség után a Bernabéuban 4–1-es győzelmet aratott a címvédő Real Madrid felett, így 5–3-as összesítéssel jutott a legjobb nyolc közé a Bajnokok Ligájában. Legutóbb 2010-ben fordult elő, hogy a Realnak a nyolcaddöntő jelentette a végállomást a BL-ben, azóta négyszer az elődöntőben búcsúzott, négyszer pedig a fináléba jutott, amit kivétel nélkül meg is nyert. Az Ajax legutóbb 2003-ban jutott a legjobb nyolc közé a legrangosabb európai klubsorozatban. Nem mellesleg a BL-ben az Ajax az első olyan csapat, amely a Bajnokok Ligájában képes volt három gólnál többet lőni a Real Madrid otthonában. Legutóbb a Barcelona tudott négyet lőni a Bernabéuban (0–4), spanyol bajnokin, 2015. November 21-én. A másik ágon a Tottenham Hotspur az odavágóbeli 3–0 után, kedden Harry Kane góljával gyűrte le a Borussia Dortmundot, a londoni klub 2011 után jutott ismét negyeddöntőbe a BL-ben.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük