Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Végállomás: az elődöntő

Végállomás: az elődöntő Sport

Parádésan indult a KSE Futsal számára az U19-es korosztályú Román-kupa székelyudvarhelyi nyolcas döntője. A kézdivásárhelyiek büntetőkkel verekedték be magukat a legjobb négy közé. Az elődöntőben viszont megtorpantak a Gazda József által edzett teremlabdarúgók, nem jutottak a döntőbe.

A céhes városiak a Galaci United utánpótláscsapata ellen mutatkoztak be a sorozatban, a kedd esti összecsapást kiélezett küzdelem jellemezte. A KSE Futsal háromszor is hátrányba került, de mindháromszor sikerült felállnia és kiegyenlítenie, Ştefănescu két és Păun egy góljának köszönhetően. 1–1-es első félidőt követően a rendes játékidő végén 3–3 állt az eredményjelzőn, így büntetőkkel döntötték el a továbbjutás kérdését. A KSE-től Ştefănescu, Păun és Esztolyka értékesítette a hatméterest, míg az ellenfél harmadik próbálkozását hárította bravúrosan Májai Kristóf, ezzel pedig 6–5-re nyert és elődöntőbe jutott a KSE.

A tegnap délutáni elődöntőben a bajnoki babérokra törő Temesvári Informatika volt a kézdiek ellenfele, és bár a kék-fehérek az első félidőben szorossá tették a párharcot, a másodikban már nem tudtak felnőni a feladathoz. A gólcsendet a bánságiak törték meg a 14. percben Budai góljával, amire pillanatokon belül Păun válaszolt, 1–1-nél fordultak a csapatok.

Hirdetés
Hirdetés

A második félidőben a temesváriak voltak veszélyesebbek a kapura, gyors kontrából Stanislav, majd Gavrilă is beköszönt. A 33. percben gyakorlatilag eldőlt a továbbjutás sorsa, ugyanis Păun begyűjtötte második sárgalapját. Az emberhátrányba került KSE nem tudta rendezni sorait, kapkodóvá vált a játéka, az Informatika pedig góllal taksált minden egyes hibát. A végére tovább nőtt a különbség, 6–1-re nyert Temesvár, és megérdemelten jutott be a döntőbe.

A KSE Román-kupában szereplő U19-es kerete: Májai Kristóf – Cristian Bogdan, Ştefănescu Marius, Păun Nicolae, Vârtosu Norbert, Esztolyka Botond, Mojzi Botond, Barbócz Norbert, Straua Medárd, Bandi Álmos, Lőrincz Dávid. Edző: Gazda József.

Teremlabdarúgó U19-es Román Kupa, Final 8, Székelyudvarhely, negyeddöntők: Bukovina Vicov–Temesvári Informatika 2–12 (2–5), Dévai West–Marosvásárhelyi VSK 3–6 (2–2), Futsal Klub Székelyudvarhely–Futsal Ceahlăul Piatra Neamț 5–3 (3–3), Kézdivásárhelyi SE–Galaci United 6–5 (3–3). Elődöntő: Temesvári Informatika–KSE 6–1, Marosvásárhely–FK Udvarhely 3–1. A döntőt ma 17 órától vívják a székelyudvarhelyi sportcsarnokban.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük