Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Elpáholták ellenfeleiket

Elpáholták ellenfeleiket Sport

Könnyed győzelemmel biztosította be helyét a női kosárlabda Román-kupa legjobb négy csapata között a címvédő Sepsi–SIC, amely a tegnap esti visszavágón is bedarálta az Aradi ICIM-et. Nem tudta borítani a papírformát a KSE, amely szépen búcsúzott a kupasorozattól.

Az első mérkőzésen aratott 45 pontos sepsiszentgyörgyi siker gyakorlatilag eldöntötte a párharc végkimenetelét, de az aradi visszavágónak is megadta a módját a Sepsi–SIC. Nem izzadt meg ugyan a címtartó, de így is hozta a tőle elvártat. Az első öt perc után öt ponttal vezetett a házigazda együttes, de aztán Higginséknek mindenre volt válaszuk, és visszaverték a rohamokat (13–17). Továbbra sem laposodott el a meccs, nagy volt a küzdés mindkét oldalon, 26–33-as állásnál vonultak pihenőre a felek. A szünet után eggyel magasabb sebességi fokozatra kapcsolt a Sepsi–SIC, alig két perc után már 12 volt közte (26–38), és a különbség egyre nőtt Topuzovic, Higgins és Sipis eredményességének köszönhetően. 37–55-ről indult a záró felvonás, a végére már nem maradt semmilyen kérdés, a Sepsi–SIC nem engedte kiénekelni a sajtot a szájából.

Végeredmény: Aradi ICIM – Sepsi–SIC 56–68 (13–17, 13–16, 11–22, 19–13). Továbbjutott a Sepsi–SIC kettős győzelemmel, 158–111-es összesítéssel. Arad: Fodor 2 pont, Hadzovic 22, Williams 13, Ciotir 5, Dzombeta 7, Ardelean 2, Mercea 5, Lee. Sepsi–SIC: Gödri-Părău 9, Ghizilă, Higgins 16, Solopova 6, Topuzovic 8, Sipos 11, Nagy 1, Kovács 3, Slamova 5, Whitted 9, Demeter.

Nem feltartott kézzel állt ki Brassó ellen a KSE, annak ellenére sem, hogy szinte lehetetlen küldetésnek tűnt az egy héttel korábban elkönyvelt 28 pontos hátrány ledolgozása. Nem is annyira ez volt a cél, inkább az, hogy megmutassák, mire képesek egy ilyen kaliberű ellenféllel szemben. A kupában újoncnak számító céhes városiak egyáltalán nem vallottak szégyent a Dávid–Góliát-csatában.

Hirdetés
Hirdetés

Két és fél percet kellett várni a brassói találkozó első kosarára, Wingate Holland távolija törte meg a jeget, amire rögtön válaszolt Kayla Mobley. Az amerikai játékos olyannyira elkapta a fonalat, hogy az első negyedben kizárólag ő szórta a KSE pontjait, szám szerint 13-at, ezzel szemben a hazaiak csak kilencet dobtak. A második negyedet Debreczi Iringó hat pontja indította, míg a házigazdák Prlja révén igyekeztek tartani a lépést a kézdivásárhelyiekkel. Romina Filip triplájával 21–23-ra felzárkózott az Olimpia, de nem hagyta magát a KSE, Csurulya 3, illetve Mobley 2 pontjával újra hét egységnyi lett az előnye, de a nagyszünet előtt Pralja kosara még utat talált a gyűrűbe, így a félidőre, ha nem is megnyugtató, de 28–23-as vezetéssel vonulhatott öltözőbe a KSE.

A szünet után Holinka-Miklós Hanna egymás után elsüllyesztett két triplájával már kétszámjegyűvé vált a két csapat közti különbség (29–39), amikor megtorpant a KSE, a Cenk-alattiak egy 9–0-s futással felzárkóztak, majd 41-nél kiegyenlítettek, a negyed végére még befért egy Mobley-dobás, így 41–43-ról indult a záró felvonás. Nem maradtunk izgalmak nélkül a végére sem, felváltva vezettek a felek, nem adta fel a KSE, és alaposan megizzasztotta ellenfelét. Jó meccset játszott egymással a két együttes, nem született meglepetés, Brassó lépett tovább 135–106-os összesítéssel.

Végeredmény: Brassói Olimpia – Kézdivásárhelyi SE 61–60 (9–13, 14–15, 18–15, 20–17). Brassó: Filip 12 pont, Szmutku 4, AlAsh Hab 7, Prlja 18, Wingate Holland 20, Patrascu. KSE: Debreczi 8, Bölöni 2, Csurulya 3, Danalache 3, Mobley 38 (14 lepattanó), Holinka-Miklós 6, Czimbalmos.

A tavalyi ezüstérmes Szatmárnémeti VSK már kedden bebiztosította helyét a legjobb négy között, miután huszonkilenc ponttal, 74–45-re nyerte a Târgovişte elleni visszavágót, így 156–81-es összesítéssel jutott a négyes döntőbe. Az Alexandria – Konstancai Phoenix találkozó tegnapi lapzártánk után zárult. Az elődöntők és helyosztók helyszínét a következő napokban fogja kihirdetni a román szövetség, ekkor zajlik majd a sorsolás is

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük