Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Udvaros Dorottya Szentgyörgyön

Udvaros Dorottya Szentgyörgyön Kultúra

Kiemelkedő, különleges és érdekes lesz az a bemutató, amelyet a kecskeméti Leskowsky Hangszergyűjtemény képviselői tartanak a Szent György Napok kulturális hetén a főtéri kőszínpadon – mondta el keddi sajtóértekezletén Sztakics Éva. A sepsiszentgyörgyi alpolgármester hozzátette: ez is a testvérvárosi együttműködés szép példája.

Sztakics Éva kifejtette: a polgármesteri hivatal egyik munkatársa látta Kecskeméten Magyarország egyetlen hangszergyűjteményét, és vetette fel, hogy tarthatnának egy bemutatót nálunk is a városnapok alkalmával.

– Ez is a testvérvárosi kapcsolatok részét képezi, hozzájárul ahhoz, hogy a két város lakói megismerjék egymás értékeit, közelebb kerüljenek egymáshoz – mondta az alpolgármester.

A kalandozás a különleges hangszerek világában olyan kérdéseket vet fel, hogy énekel-e a fűrész, vagy mit lő ki a zenélő íj, és vannak-e a hangyák a didzseriduban? Az interaktív hangszerbemutató foglalkozásra az egész családot várják. Az idén 40 éves, több mint kétezer darabot számláló kollekció a klasszikus, népi és kísérleti hangszereket mutatja be a középkortól napjainkig. Öt kontinens húros, fúvós és ütőhangszerei szólalnak meg a látogató kezében. A múzeum munkatársai Tokiótól, Moszkván át Los Angelesig a világ számos pontján tartottak hangszerbemutatókat, foglalkozásokat és műhelymunkákat. A nem mindennapi felhozatal április 30-án, kedden 17 és 19 órától tekinthető-hallgatható meg.

Hirdetés
Hirdetés

Ugyancsak kedden este Udvaros Dorottya mutatja be Majdnem valaki című lemezét. A legendás és ikonikus magyarországi színésznő, sok meghatározó és véleményformáló film (Te rongyos élet, Találkozás Vénusszal, Redl ezredes) főszereplője és számtalan szakmai díj birtokosa, 2015 őszén új zenei albummal jelentkezett, amely az Átutazó történetének 30 éve várt folytatása. A mély tartalommal és érzelmekkel rendelkező, magukkal ragadó szövegek Hrutka Róbert zenei világában szólalnak meg, Udvaros Dorottya kivételesen magas színvonalú művészi tolmácsolásában április 30-án, kedden 20 órától a Tamási Áron Színházban. Jegyár: 40/20 lej.

Szerdán, május elsején a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház egy Csehov-klasszikussal, a Három nővérrel jelentkezik. Anton Pavlovics Csehov művei kortalanok. Olyan titkokat mesélnek a lélekről, melyek örökérvényű kérdéseket vetnek fel, és örökös kihívást jelentenek rendezőnek, színésznek és nézőknek egyaránt. Banális és mégis megfejthetetlen a kérdés, hogy mit jelent boldognak lenni? Kosztolányi Dezső remek fordítását Albu István vitte színre. Az előadás május 1-jén 19 órától lesz a Tamási Áron Színházban. Jegyár: 35/15 lej.

Végül, de egyáltalán nem utolsósorban, a „másik végletből” is kapunk egy ízelítőt, a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház egy kortárs író kortárs művét viszi színre: Bartis Attila Romlás című munkáját. Rendező: Mátyás Zsolt Imre. A 16 évnél idősebbeknek ajánlott előadásra május 2-án, csütörtökön 18 órától kerül sor a Kamarateremben. Jegyár: 35/15 lej.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük