Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Sima győri győzelem

A címvédő Győri Audi ETO KC hazai pályán 36-27-re legyőzte a román CSM Bukarest csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének első fordulójában. A két csapat kilencedik alkalommal találkozott tétmeccsen, a magyar együttes egy vereség és egy döntetlen mellett hetedszer győzött, és továbbra is százszázalékos az idényben. Győri Audi ETO KC – CSM Bukarest 36–27 (22–15), a Győr gólszerzői: Pintea 9, Knedlikova, Fodor, Groot 5–5, Oftedal, Kristiansen 3–3, Hansen, Tomori 2–2, Afentáler, Brattset 1–1. A bukarestiek legeredményesebb játékosa a szerb Andrea Lekic volt, aki 15 lövésből nyolc gólt lőtt.

Hirdetés
Hirdetés

Megállíthatatlan Djokovic

Novak Djokovic a vártnál sokkal simábban, 6:2, 6:3, 6:3 arányban verte Rafael Nadalt az Australian Open döntőjében. Az első két kiemelt vasárnapi mérkőzése Djokovic kedve szerint alakult, Rafael Nadal a döntőig szettveszteség nélkül masírozott, ott azonban csak futott a szerb labdái után. Djokovic hetedik melbourne-i győzelmével rekordot döntött, emellett már 15-szörös Grand Slam-bajnoknak mondhatja magát, és pályafutása 73. serlegét hódította el.

Hirdetés
Hirdetés

Az esélyesek győztek

Az elmúlt négy alkalommal győztes Gabriella Papadakis, Guillaume Cizeron duó nyerte a jégtáncosok versenyét a minszki műkorcsolya Európa-bajnokságon. A címvédő, háromszoros világbajnok és tavaly olimpiai ezüstérmes franciák sikerükkel rekordot állítottak fel, ugyanis a kontinensviadalok történetében ebben a számban egymás után eddig még senki nem tudott ötször aranyérmet nyerni. A visszavonulását bejelentő, címvédő Javier Fernandez sikerét hozta a férfiak versenye; a spanyolok kiválósága sorozatban hetedszer lett a kontinens legjobbja. A női aranyérem meglepetésre a mindössze 16 éves Szofija Szamodurova nyakába került, megelőzve honfitársát, a többször rontó Alina Zagitovát. A párosok versenyét a Vanessa James, Morgan Cipres francia kettős nyerte, míg a 2017-ben és tavaly kontinensbajnok Jevgenyija Taraszova, Vlagyimir Morozov orosz duó lett a második, a szintén orosz Alekszandra Bojkova, Dmitrij Kozlovszkij kettős pedig a harmadik.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük