Felhívás!

Kultúra napi kiállítás a Vigadóban

Kultúra napi kiállítás a Vigadóban Kovászna megye

A magyar kultúra napja alkalmából, az Örökségünk őrei program keretében a kézdivásárhelyi székely katonanevelde és a minorita rendház őrei közös fotókiállítást hoztak tető alá. A tárlat a Vigadó Művelődési Ház előcsarnokában tekinthető meg.

A hét éve útjára indított Örökségünk őrei program során a fiataloknak lehetőségük nyílik épített örökségünk egy-egy elemét, műemlékeket „örökbe fogadni”, ezáltal megismertetve, népszerűsítve azokat. A program részeként a Nagy Mózes Elméleti Líceum tizedikes diákjai a székely katonanevelde és a minorita rendház védelmét tűzték ki célul. A két épületről sajátos szemszögből készítettek fotókat, amelyeket kedden, a magyar kultúra napján állítottak ki a jelenlévőknek a Vigadó előcsarnokában.

A kiállítás megnyitóján elsőként Szöllősi Tamás, a Kézdivásárhelyi Ifjúsági Szervezet elnöke szólt a közönséghez, kiemelve, fontos, hogy ezen értékeinkre kellő időt szánjunk, felfedezzük azokat; fontos, hogy megismerjük és megismertessük, megszerettessük, és ezáltal meg is védjük emlékeinket”. Az eseményen Fejér László Ödön szenátor a két épület rövid történetét ismertette, majd abbéli reményét fejezte ki, hogy azokat néhány év múlva sikerül restaurálni és élettel megtölteni.

Pap Eszter Edina

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.