Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kultúra napi kiállítás a Vigadóban

Kultúra napi kiállítás a Vigadóban Kovászna megye

A magyar kultúra napja alkalmából, az Örökségünk őrei program keretében a kézdivásárhelyi székely katonanevelde és a minorita rendház őrei közös fotókiállítást hoztak tető alá. A tárlat a Vigadó Művelődési Ház előcsarnokában tekinthető meg.

Hirdetés
Hirdetés

A hét éve útjára indított Örökségünk őrei program során a fiataloknak lehetőségük nyílik épített örökségünk egy-egy elemét, műemlékeket „örökbe fogadni”, ezáltal megismertetve, népszerűsítve azokat. A program részeként a Nagy Mózes Elméleti Líceum tizedikes diákjai a székely katonanevelde és a minorita rendház védelmét tűzték ki célul. A két épületről sajátos szemszögből készítettek fotókat, amelyeket kedden, a magyar kultúra napján állítottak ki a jelenlévőknek a Vigadó előcsarnokában.

A kiállítás megnyitóján elsőként Szöllősi Tamás, a Kézdivásárhelyi Ifjúsági Szervezet elnöke szólt a közönséghez, kiemelve, fontos, hogy ezen értékeinkre kellő időt szánjunk, felfedezzük azokat; fontos, hogy megismerjük és megismertessük, megszerettessük, és ezáltal meg is védjük emlékeinket”. Az eseményen Fejér László Ödön szenátor a két épület rövid történetét ismertette, majd abbéli reményét fejezte ki, hogy azokat néhány év múlva sikerül restaurálni és élettel megtölteni.

Pap Eszter Edina

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük