Felhívás!

RÖVID

RÖVID Sport

Visszatér a kapitány!

Annemarie Gödri-Părău (képünkön) egy év kihagyás után visszatér a Sepsi-SIC női kosárlabdacsapatába. A csapatkapitány legutóbb tavaly májusban lépett pályára, azt követően felfüggesztette pályafutását, mivel idén áprilisban életet adott kislányának. A 38 éves kosárlabdázó nyolcadik idényét kezdi a háromszéki csapatnál, amellyel eddig öt bajnoki címet és hat kupagyőzelmet ünnepelhetett. A tapasztalt irányító az elmúlt hét évben – minden versenysorozatot figyelembe véve – 252 tétmérkőzésen öltötte magára a zöld-fehér mezt.

A legnehezebb ellenféllel kezdenek

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) közzétette a szeptember 3. és 10. között a spanyolországi Jaénben zajló U19-es korosztályú teremlabdarúgó Európa-bajnokság csoportmérkőzéseinek menetrendjét és időpontját. A romániai válogatott szeptember 4-én, vasárnap 22 órától mutatkozik be az A csoportban, mégpedig a címvédő és házigazda Spanyolország ellen. A második mérkőzésen, hétfőn 17 órától Ukrajnával játszanak, az utolsó fordulóban szerdán 14.30-tól pedig az Eb-ezüstérmes Horvátországgal találkoznak. A B csoportban Lengyelország, Franciaország, Olaszország és Portugália mérkőzik egymással. A csoportok első két helyezettje jut tovább az elődöntőkbe, amelyeket szeptember 8-án játszanak, a döntőt pedig két nappal később rendezik.

A Robert Lupu szövetségi kapitány által vezetett romániai gárda ezen a héten Temesváron edzőtáborozik. A keretben a tizennégy behívott játékosból nyolcat székelyföldi klubok adnak. A Futsal Klub Székelyudvarhelyt öt teremlabdarúgó: Péter Miklós, Hegyi Attila, Kerestély József, Csog Csongor és Miklós Árpád képviseli, a Marosvásárhelyi VSK-tól Nagy Tamás, míg a Kézdivásárhelyi SE-től Mojzi Botond és Barbócz Norbert tagja a csapatnak.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások