Felhívás!

Roli ismét a csúcson

Roli ismét a csúcson Sport

Újból a dobogó legfelső fokára állhatott fel a kézdivásárhelyi Szigyártó Roland, aki ezúttal országúti kerékpárban, egészen pontosan annak egyéni időmérő futamában diadalmaskodott, így immár ötszörös országos bajnoknak mondhatja magát.

Alig pár héttel azután, hogy a fiatal sportoló megnyerte a hegyikerékpáros országos viadalt, újra megméretkezett. Roli nem készült külön erre a versenyre, hiszen mindvégig a specialitására, a hegyikerékpárra edzett. Édesapja azt hitte, nincs esélye a győzelemre, hiszen ez egy teljesen más verseny, országúton, más pozícióban, más technikával kell rajtba állni. Ráadásul egészségügyi problémák is hátráltatták az ifjú bajnokot az időmérőn.

A pálya öt kilométert vesz fel, a versenyzők egy percenként indulnak a rajttól, chippel mérik az időt, és aszerint alakul ki a sorrend. Roli már a pálya egyharmadánál maga mögött hagyta az előtte indulót.

– A beérkezés után, a többi gyerek szülei mondták nekem, hogy első Roli. Nem fogtam fel, és nem is hittem el. Aztán felléptem a honlapra, ahol vezették az eredményeket, és tényleg ő volt az első, 8 perc 56 másodperccel – mesélte Szigyártó László, Roli édesapja.

Bajnokunknak Novák Eduárd sportminiszter adta át az első díjat.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások