Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megnyíltak a vízi kapuk

Megnyíltak a vízi kapuk Sport

2021. július 28-ig az Amerikai Egyesült Államok női vízilabda csapata olimpián legutoljára 2008. augusztus 21-én szenvedett vereséget, a döntőben 8–9-re Hollandiával. Majdnem 13 évig, egészen szerdáig őrizte veretlenségét az amerikai csapat, aztán jöttek a magyar hölgyek.

Hirdetés
Hirdetés

A csoportküzdelmeken elért 10–9-es magyar győzelem híre bejárta a világot, a részletesebb beszámolókból kitűnik, hogy küzdelmes csatában, színvonalas játékkal sikerült a bravúr. Az eredmény nem csak sportszenzáció, nem csak statisztikai értékű, hanem óriási jelentősége lehet a tokiói vízilabda torna további alakulásában, főleg magyar szempontból. Hogyha Kína és Japán ellen sikerül legalább 3 pontot megszerezni, az nagy valószínűséggel csoportelsőbbséget jelent, és a negyeddöntőben a másik csoport negyedik helyezettje lenne az ellenfél. Valószínű, hogy Kanada, amely „verhető kategória”. A toronymagasan esélyesebbnek tartott amerikaiak elleni magyar győzelemmel mindenesetre megnyíltak a vízi kapuk az elődöntőhöz, döntőhöz vezető csatornán.

A női vízilabda 2000 óta szerepel a nyári olimpiák műsorán, 2004-ben hatodik, majd zsinórban háromszor negyedik volt Magyarország! (Az első kiíráson nem vett részt.) Pekingben, a bronzmérkőzésen 9–9 Ausztráliával, 2–3 az ötméteres dobások után. Londonban, a bronzmérkőzésen 11–13 Ausztráliával, Rio de Janeiróban, szintén bronzmérkőzésen 12–12 Oroszországgal, vereség (6–7) a büntetőpárbajban. Jelen állás szerint a sorozat szebb folytatására is mutatkozik esély.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük