Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Öt dobogós hely eddig a magyaroknak

A világbajnoki címvédő Milák Kristóf nyerte a tokiói olimpia 200 méteres pillangóban rendezett döntőjét, ezzel a magyar úszósport első olimpiai aranyérmét szerezte pillangóban. A 21 éves klasszis a szám Európa-bajnoka, világbajnoka, világcsúcstartója és most már olimpiai bajnoka is.

Hirdetés
Hirdetés

A szám másik magyar indulója, Kenderesi Tamás a negyedik helyen végzett. Milák a magyar olimpiai csapat második aranyát nyerte a japán fővárosban. Az aranyérmet két bronzérem követte szerdán a magyar küldöttség számára. Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András és Szilágyi Áron az olaszok elleni, elveszített elődöntőt követően megnyerte a férfi kardcsapatok bronzcsatáját a németek ellen 45:40-re. Ezzel megszakadt egy negatív sorozat: bár toronymagasan Magyarország a legeredményesebb nemzet az eddig megszerzett 10 olimpiai egyéni bajnoki címmel, a kardcsapatok versenyében legutóbb éppen negyedévszázada, 1996-ban állhattak dobogón a magyarok, amikor Köves Csaba, Navarette József és Szabó Bence lett második.

Tóth Krisztián szerezte a másik bronzérmet, mégpedig a 90 kilogrammosok között cselgáncsban. A 27 éves Tóth a magyar dzsúdósport tizedik érmét – a hatodik bronzot – szerezte ötkarikás játékokon. A magyar küldöttségnek ez volt az ötödik dobogós helyezése Tokióban, két arany és egy ezüst mellett a második bronza.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük