Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Rajtolt a Bajnokok Osztálya

Rajtolt a Bajnokok Osztálya Sport

Akcióba lendültek a sepsiszentgyörgyi középiskolás diákok, hiszen már zajlanak az iskolákon belüli versenyek, és minden sportnagykövet találkozott már az általa képviselt líceum tanulóival.

Mint arról már korábban beszámoltunk, a bajnokság nyitóeseményére november elején került sor, amelynek alkalmával a nagykövetektől az iskolák külön, személyre szabott zászlót kaptak; ezt a bajnokság és a vetélkedők során fogják használni. A bajnokság első szakaszában, 2019. november és 2020. február között az iskolákon belül zajlanak a versenyek, kiválasztva a legsportosabb 9., 10., 11. és 12. osztályt.

A Constantin Brâncuşi Szakképző Líceum, akárcsak a Puskás Tivadar Szakképző Líceum diákjai is focibajnoksággal indították a Bajnokok Osztálya vetélkedőt. December 5-én a Berde Áron Közgazdasági Líceum labdarúgó Mikulás-kupát szervezett a lány csapatoknak, amelyen a Mihai Viteazul Főgimnázium és a Plugor Sándor Művészeti Líceum diákjai is részt vettek. A Mikulás-napi versenyen Fejér Béla nagykövet szurkolt a lányoknak, és díjazta a csapatokat. A Mihai Viteazul Főgimnáziumban ügyességi és erőpróbákban vetélkedtek, valamint összemérték tudásukat a suli kedvenc sportágában is.

Hirdetés
Hirdetés

Januártól a nagykövetek is aktívan részt vesznek a Bajnokok Osztálya vetélkedőben: a személyes találkozások során beszámolnak majd sportpályafutásuk alakulásáról, az elért eredményeikről és a kitűzött céljaikról. A találkozások célja, hogy a diákok élsportolóktól inspirálódva nagyobb hangsúlyt fektessenek az egészséges és sportos életre, és ez az életforma közelebb kerüljön hozzájuk.

A bajnokság második felében, 2020 februárjától májusig városi szinten mérik össze képességeiket a kiválasztott osztályok, így a végére kiderül, melyek Sepsiszentgyörgy legsportosabb osztályai és iskolája. A legsportosabb iskola jutalomképpen egy erőparkkal gazdagodik, míg a legsportosabb osztály közös táborozáson vehet majd részt.

Az önkormányzat sportfotó-pályázatot hirdet diákok számára. Mindazok, akik szívesen űznek téli sportokat (sí, snowboard, korcsolya, szánkó, jégkorong), és szívesen meg is örökítik eme pillanatokat, 2020. január 26-ig küldjék el az elkészült fényképeket a sport@sepsi.ro e-mail-címre, vagy töltsék fel azokat az Instagram közösségi oldalra, bejelölve a @diakokeve_anulelevilor oldalt. A legjobb fotókat beküldő diákok nyereményben részesülnek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük