Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Professzionális szinten a szentgyörgyi táncosok

Professzionális szinten a szentgyörgyi táncosok Sport

A sepsiszentgyörgyi Gyermekek Palotája, közösen a Love To Dance Egyesülettel, 40 táncossal és összesen 9 produkcióval állt színpadra a Dance Star világbajnoki kvalifikációs versenyen Bukarestben. Szombaton 1200 versenytársukkal mérték össze tudásukat az előválogatón, Molnár Enikő táncoktató, koreográfus többek között a legjobb koreográfia díját is kiérdemelte.

Hirdetés
Hirdetés

Molnár Enikő táncoktató negyedik éve versenyez csapataival a Dance Star-on, pár éve egy másik egyesület képviseletében a világbajnokságon is részt vehetett. Tavaly már a Love to Dance Egyesület színeiben három produkcióval indultak a kolozsvári előválogatón, két tánccal jutottak ki a vb-re. Idén kilenc produkcióval neveztek be, és óriási elégtételt jelent számára, hogy hét tánc kvalifikálódott az A-ligába, ami értelemszerűen sokkal színvonalasabb, mint a B-liga, úgymond profi szintnek számít.

– Külön örülök annak, hogy a legjobb 10 táncába bekerült két produkciónk a 179 bemutatott performansz közül, ami ugyancsak hatalmas siker számunkra, jó esélyünk van rá, hogy beválasszanak a nagy gálaestre, ahová három éve még befizettem, hogy láthassam – részletezte Molnár Enikő.
A fiatal koreográfus munkáját egy különdíjjal is elismerte a szakmai zsűri, a Dancing Dolls által előadott Two minutes from India fantázianevet viselő produkció elnyerte a verseny legjobb koreográfiájának díját.

– Ez a csapat sokat nyert és veszített, és mindenért keményen megdolgozott, sok gyakorlással eltöltött hétvége, sok verejték, mosoly, de könny is van e siker háta mögött, de igen, minden lehetséges, ha harcolsz az álmaidért. Köszönöm a gyerekeknek, a szülőknek, Imreh Ildikónak, Bartók Ildikónak, Kerekes Jenőnek és Cosma Levinek a bizalmat, munkát és segítséget – összegzett a koreográfus.

A Two Minutes from India és a Pump it produkciókat a horvátországi világbajnoki döntő gálaestjére is jelölték. Táncosok: Alexandrescu Andreea-Victoria , Anton Ioana, Barabási Janka-Johanna, Bartha Csilla, Bălănică Alexandra, Bălănică Brianna, Berecz Andreea, Bernad Andreea, Bezsnei Abigél, Bercea Andreada, Cernescu Denisa-Maria, Coman Emília, Csutka-Daczó Zsanna, Dima Cosmin, Dobri Anita, Galang Nicole Anne, Gombos Andrea, Iancu Henrietta, Imreh Izabella, Imreh Diána-Andrea, Imreh Evelin-Léda, Imreh Edina-Gyöngyvér, Karácsony Adrienn, Koós Adrienn, Konnát Barbara, Krizbai Attila, Laslo Renáta-Brigitta, Moldovan Andreea, Pandele Mara-Ioana, Popa Ana-Maria, Sándor Mátyás, Szakács Johanna, Sylvester Henrietta-Vanda, Turturică Diana-Oana, Trandafir Rianna-Ecaterina, Todor Maja, Toma Ştefania-Alexia, Urdă Andreea-Mălina, Vass Barbara-Nikolett, Vlăsceanu Andrea-Renáta, Zsigmond Zsanett.

Eredményeik
Two Minutes from India produkció (gyerekcsoport), MTV Commercial kategória, 1. hely – A-liga; Charlie’s Angels (junior trió), MTV Commercial, 1. hely – A-liga; China Town (junior csoport), MTV Commercial, 1. hely – A-liga; Star Wars (junior formáció), Urban-kategória, 1. hely – A-liga; Military (junior csoport), MTV Commercial, 2. hely – A-liga; Light (junior csoport), MTV Commercial, 3. hely – B-liga; Clap (szóló), Urban, 4. hely – A-liga; Pump it (gyerekcsoport), Urban, 4. hely – A-liga; I like drilling (junior csoport), Urban, 6. hely – B-liga.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük