Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bíró Maja ismét hozta a formáját

Szombaton zajlott a Hargita megyei alpesisí-bajnokság ötödik, egyben utolsó fordulója, a Gyergyó-kupa Gyergyócsomafalván. Az enyhe időjárás ellenére a szervezés és a pálya is kitűnő volt, a sepsiszentgyörgyi Sport-All Sport Club Ski Team csapata tizenegy gyerekkel nevezett a versenyre.

Hirdetés
Hirdetés

Biró Maja, akárcsak az első fordulóban, ezúttal is mindenkit maga mögé utasított, és a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel, viszont osztozkodnia kellett az első helyen a csíkszeredai Fehér Dorottyával. Bocz Attila edző elmondta, a pályatűzés a párhuzamos lesiklásnál használt ívekre hasonlított, ennek hatására a többi sportolóval ellentétben úgy döntöttek, hogy sílécet váltanak, amely, mint kiderült, a puha havon gyorsabb volt.

A háromszéki klub további három versenyzője is dobogós helyen végzett, a 16 év alatti korosztályban Barta-Martina Máté és a 18 év alattiaknál Denisa Boricean is harmadik lett, míg a szentgyörgyi csapat legkisebb sportolója, a 6 éves Méder Csaba a második legjobb idővel végzett. A 8 éves Sárkány Regina és Páll Andor, valamint a 9 éves Florea Csanád a negyedik helyen zárt. A 10 éves Perjessy Kata és a 11 éves Orbán Csanád a nyolcadik helyen végzett korosztályában, továbbá Kala Örs a tizedik, Szarukán Ábel pedig a tizenegyedik lett.
A szervezők egy későbbi időpontban díjazzák az összesítettben dobogós helyen végző sportolókat, a tervek szerint az eseménynek Hargitafürdő ad otthont.

A Ski Team csapatának ez volt az utolsó pontozásos versenye ebben a szezonban, a szentgyörgyi sízők hosszú és fárasztó idényt tudhatnak maguk mögött. A Ski Team köszöni a szülők segítségét, a Depo, a Bertis, a BoheCar, a Diószegi Pékség és Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának támogatását.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük