Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Emlékfutás Szentgyörgyön

Emlékfutás Szentgyörgyön Sport

Jeles évfordulóhoz érkezett a sepsiszentgyörgyi Gáll Lajos Futókör hagyományos 1848–49-es emlékfutása, amelyet március 16-án, szombaton tizennyolcadik alkalommal rendeznek meg.

Hirdetés
Hirdetés

A futókör tagjai az elmúlt tizenhét év alatt a megye 127 településéből 79-ben rótták le tiszteletüket a szabadságharc hőseinek emléke előtt. Az idei emlékfutás rendhagyó lesz, mivel Sepsiszentgyörgy utcáin bonyolítják le. A szaladók és az őket kísérő kerékpározók tizenhárom, az 1848-as forradalomhoz kapcsolódó emlékhelyen koszorúznak.

A tervezett útvonal: az eperestetői csata emlékműve (Ady Endre Ált. Isk.)–Kis János emléktáblája (Olt utca)–turulemlékmű (Templom utca)–Gábor Áron- és Nicolae Bălcescu-szobor (Gödri Ferenc Ált. Isk.)–Incze Dániel kopjafás sírhelye (Malomgát utca)–Kossuth-szobor (Kónya Ádám Műv. Ház)–Váradi József és Bartalis Ferenc vesztőhelye (Őrkő)–Váradi és Bartalis kő kopjája (Váradi József Ált. Isk.)–a szemerjai csata emlékműve (Stadion utca)–Gábor Áron ágyúja (múzeum)–Váradi–Bartalis-emléktábla (Lábas Ház)–Gábor Áron-emléktábla (könyvtár)–1848–49-es honvédemlékmű (Erzsébet park).

Gyülekező az Ady Endre Általános Iskola udvarán fél kilenckor (8.30-kor), további információkért hívják a 0746.012.526-os vagy a 0757.574.382-es telefonszámot.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük