Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ősszel pótolják az erőpróbát

Ősszel pótolják az erőpróbát Sport

Szeptemberre halasztották az eredetileg júniusra tervezett tereptriatlon- és terepduatlon-Európa-bajnokságot, amelyen Európa legjobb terep multisportolói mérik össze erejüket. Marosvásárhelyen és a Bözödi-tónál eredetileg június 19–23. között szerették volna megrendezni a viadalt, azonban a Nemzetközi Triatlonunió döntése értelmében július végéig minden tevékenységet berekesztettek. Az új időpont szeptember közepére tehető – hozta az érdeklődők tudomására az esemény Facebook-oldala.

„Optimista hangvételű bejelentéssel jelentkezünk ismét. Új időpont van a versenyre! Az Európai Triatlonunió és a Román Triatlon-szövetség közös döntése értelmében mégis megszervezhetjük a Transylvania tereptriatlon- és terepduatlon-Európa-bajnokságot, szeptember 12–15. között. De mindez attól függ, hogy miként alakul az európai járványhelyzet, hogy mikor és hogyan lehet újraindítani a sporttevékenységeket a világjárvány után, illetve függünk attól is, hogy a továbbiakban számíthatunk-e a városi és megyei tanács támogatására. Vannak tehát dolgok, amelyek nem tőlünk függnek, de mi optimisták maradunk, és bízunk benne, hogy három csodálatos napot töltünk el együtt Erdély szívében. Arra buzdítunk mindenkit, hogy folytassák az edzéseket, és tervezzék az utazást. A végső döntésről tájékoztatjuk az érdekelteket” – áll a bejegyzésben.

Hirdetés
Hirdetés

Az esemény honlapjáról eltűntek a helyszínekről és időpontokról szóló tájékoztatók. Ami biztosra vehető, hogy a kísérő versenyek közül a Szent György-úszómaratont a Bözödi-tónál, a Drakula éjszakai futást a Somostetőn, az éjszakai úszóversenyt a Víkendtelepen rendezik.

Marosvásárhely és környéke az utóbbi években vált a triatlonsport egyik európai központjává, a tavaly év végén tragikus hirtelenséggel elhunyt Klósz Péter szervező tevékenységének köszönhetően, aki haláláig a Román Triatlonszövetség elnöke volt, és az Európai Triatlonunióban is szerepet vállalt. Klósz Péter szellemisége tovább él a versenyekben, ő volt az, aki szívvel-lélekkel összefogta a tereptriatlon és terepduatlon sportágakat Romániában, de szervezői életműve hatással volt a sportág egészére. A legnagyobb versenyt – a hatnapos multisport-Európa-bajnokságot – tavaly nyáron szervezték Maros megyében. Az idei tereptriatlon- és -duatlon-Európa-bajnokság is még az ő javaslatára került be a versenynaptárba, az idei verseny szervezését fivére, Klósz Viktor vette át, aki szeretné továbbvinni Klósz Péter munkáját.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük