Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Keddtől indul a vizsgáztatás

A Kovászna Megyei Hajtási Jogosítványokat és Gépjármű-törzskönyveket Kibocsátó Hivatal értesíti a lakosságot, hogy június 2-ától újraindítja a gépkocsivezetői jogosítványok megszerzéséhez szükséges gyakorlati vizsgákat. Felhívják a figyelmet, hogy a március 17. és június 1. közötti időponttal rendelkező 478 sofőrtanoncnak új vizsgaidőpontot találtak, a listát pedig elküldték az oktatóknak, hogy minél előbb értesíthessék tanítványaikat. Azok a személyek, akik nem rendelkeztek időponttal a gyakorlati vizsgára, illetve a most újraprogramáltak is kérhetnek új időpontot a hivatal ügyfélszolgálati irodájában. 

Újraindítja járatait a Multi-Trans

Sepsiszentgyörgy közszállítási vállalata, a Multi-Trans június 2-tól kezdődően rendes program szerint indítja újra járatait. Az utasok a márciusi bérleteiket június 9-ig még használhatják, addig beszerezve a júniusi bérleteiket a megszokott munkapontokon. A fel- és leszállás is a megszokott rend szerint történik, az első ajtón szállnak fel az utasok, felmutatva jegyeiket, bérleteiket, a hátsó ajtókat pedig leszálláskor használják. Az érvényben lévő szabályozások szerint az autóbuszokon a védőmaszk viselése és az egymás közötti távolság betartása kötelező. 

Kinyitottak a Cari Shopok

Országszerte megnyitottak a Caritas segélyszervezet boltjai, így Sepsiszentgyörgyön is várják a vásárlókat az úgynevezett Cari Shopba. A használtáru-boltokat a Caritas szervezet működteti, a külföldről kapott adományokat így értékesítik – csökkentett áron –, a bevételt pedig további jótékony célokra fordítják. Hubbes Kinga, a szervezet sepsiszentgyörgyi munkatársa elmondta, a bolt naponta 9–15 óra között van nyitva a Kós Károly utca 11. szám alatt. A boltban külföldről érkező új és használt termékek kaphatók: ruhaneműk, bútorok, kozmetikumok, lakberendezési cikkek, sportfelszerelések és egyebek. A 2009 óta létrehozott boltok üzenete, hogy mindenki, aki ezekben az üzletekben vásárol, segít a rászorulókon. A Gyulafehérvári Egyházkerületben összesen 10 üzletet működtetnek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük