Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

OSK-szurkolót ütlegeltek a kolozsvári ultrák

OSK-szurkolót ütlegeltek a kolozsvári ultrák Sport

A vasárnapi Sepsi OSK–Kolozsvári U összecsapás előtt a vendégcsapat szurkolói bántalmazták a sepsiszentgyörgyi csapat egy (vagy több) szurkolóját. Ez egy internetes közösségi oldalon feltűnt, majd hamarosan eltüntetett videóban látható, melynek híre Antal Árpád polgármester ingerküszöbét is elérte.

Hirdetés
Hirdetés

A videót csak néhányan látták, mivel röviddel azt követően, hogy az Instagrammra posztolták, el is tűnt onnan, de annak tanúsága szerint az Oltmező utcában, a Kaufland áruház közelében egy kolozsvári autóból kiszálló személyek egy OSK-szurkolót bántalmaztak. A videóról Antal Árpád polgármester is tudomást szerzett.

Az eset apropóján elmondta, a sepsiszentgyörgyi mérkőzéseken a brassói csendőrség egy speciális csapatának kötelessége a rendfenntartás, általában ők a szervezetten érkező vendégszurkolókat is elkísérik. Mivel azonban az említett esetben az U drukkerei vélhetően külön személyautóval jöttek, a brassói csendőrségnek nincs tudomása róla – legalábbis parancsnokuk szerint nem voltak egységei az esemény helyszínén. Ha az illető OSK-szurkoló hívta volna a 112-t, akkor hamar közbe tudtak volna lépni és azonosítani az elkövetőket, de mert ez nem történt meg, sem ők, sem a rendőrség nem tudott információval szolgálni ez ügyben.

A csendőrség vezetője azt tanácsolja a támadást elszenvedett személynek, utólagosan is tegyen rendőrségi feljelentést, a polgármester pedig a sajtón keresztül arra kéri, jelentkezzen a városházán. Ugyanilyen felhívással fordul azokhoz is, akik szemtanúi voltak az eseménynek, mert „ezt nem lehet elhallgatni, el kell járni az ügyben, feljelentést kell tenni”.

Ígérete szerint az önkormányzat minden segítséget megad az érintetteknek. Antal Árpád úgy véli, „elfogadhatatlan, hogy Sepsiszentgyörgyön ilyesmi történjen. Szeretettel várjuk a szurkolókat, de elvárjuk tőlük, hogy ha mi civilizáltan viselkedünk, amikor más városba megyünk, ők is viselkedjenek civilizáltan, amikor hozzánk jönnek.” A polgármester szerint az önbíráskodás nem megoldás, de az sem, ha elhallgatjuk a hasonló eseteket, mert akkor nem lesz nyomuk, és jövőbeni előfordulásuk is valószínűbb.

Fotó: Pinti Attila

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük