Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nyert a KSE, kikapott a Sepsi OSK II.

Nyert a KSE, kikapott a Sepsi OSK II. Sport

Régóta várt győzelemmel kezdte az alsóházi küzdelem-sorozatot a KSE labdarúgócsapata, amely jó játékkal és három góllal örvendeztette meg szurkolóit. A felsőházban a Sepsi OSK II. az alapszakasz-győztes udvarhelyiek otthonában hajtott fejet egy bombagólokban gazdag mérkőzésen.

Hirdetés
Hirdetés

Gyakorlatilag 0–1-ről kezdődött a Székelyudvarhelyi FC és Sepsi OSK II. közti pénteki székely rangadó, az Andrási Alexandru irányította szentgyörgyi csapat szépségdíjas góllal került előnybe. A 2. percben Becze Tamás lövése a felső lécről pattant vissza, majd Berkeczi Csongor pontatlan felszabadítását kihasználva Nistor Ákos mintegy 25 méterről, kapásból a hálóba bombázott (0–1). A továbbiakban a házigazdák uralták a mérkőzést, viszont a fiatal játékosokból álló háromszéki együttes védelme a 44. percig állta a sarat. Ekkor egyenlített a listavezető Cătălin Savin révén (1–1).

Szünet után többnyire a mezőnyben zajlott a küzdelem, mígnem a 69. percben vezetést szerzett a hazai alakulat, Alexandru Pop védhetetlenül továbbított a kapuba (2–1). Ez megzavarta a vendégeket, a 72. percben egy szabadrúgást követően ismét a házigazdák csatára volt eredményes, beállítva a végeredményt (3–1). A sepsiszentgyörgyi együttes november 27-e óta nyeretlen, a legutóbbi hat fordulóban mindössze egy pontot szerzett.

A tavaszi idény legjobb meccsét játszotta szombaton hazai pályán a KSE labdarúgócsapata, amely ezúttal nemcsak kialakította, de értékesítette is a helyzeteket, így sima győzelemnek örülhetett a hármas sípszó után. Az első gólig azonban több mint egy félórát kellett várni, ekkor Albu Norbert jobboldali beadását a jól érkező Locotuș Miklós bólintotta hálóba, ez volt a céhes városiak első találata a naptári évben (1–0). A hazai hálóőrnek, Bunducnak nemigen akadt dolga a meccsen, egy ellentámadás után Kerekes próbálkozását fogta könnyedén.

Az 55. percben Andrieș szabálytalanul állította meg a kapura törő Gajdót, a játékvezető a tizenegyespontra mutatott, és ki is állította a hibázó játékost. A büntetőt Gáll Attila higgadtan értékesítette (2–0). Alig pár perc után, egy sarokrúgás utáni kavarodásban Dobozi vágta be az eléje kerülő labdát (3–0). Innentől a mezőnyben csordogált a játék, a 74. percben kettős emberelőnybe került a KSE, ám több találat már nem született.

További eredmények, playoff: FC Pucioasa – Barcarozsnyói Olimpic 1–0; playout: FC Hermannstadt II. – Plopeni 0–1, Blejoi – Brassói SR 1–3.

Labdarúgó 3. Liga, 5-ös csoport, felsőházi rájátszás, 1. forduló: Székelyudvarhelyi FC– Sepsi OSK II. 3–1 (1–1). SZFC: Popa – Baga, Berkeczi, Merdariu, Kilyén, Savin (Bálint, 82.), Guță (Botorok, 75.), Simó (Manole, 57.), Petra (Mitra, 75.), Antal (Marucza, 57.), Pop. Sepsi OSK II.: Szántó – Popa, David (Horciu, 74.), Berde, Veres, Grigore, Nistor (Pál, 54.), Sütő, Toma (Uja, 54.), Becze (Bende, 74.), Dragomir (Șerban, 20.). Gólszerzők Savin (44.), Pop (72., 69.), illetve Nistor (2.).

Labdarúgó 3. Liga, 5-ös csoport, alsóházi rájátszás, 1. forduló: Kézdivásárhelyi SE – Brassói Kids Tâmpa 3–0 (1–0). KSE: Bunduc (Fábián Gy., 79.) – Fábián R., Locotuș (Ghingaru, 71.), Tankó, Dobozi, Pakucs, Gáll (Gazda, 63.), Albu (Vârtosu, 71.), Gajdó, Bandi (Todor, 63.), Sánta. Tâmpa: Botiș – Cupu, Andrieș, Potecu, Sburlea (Necula, 84.), Kerekes (Dumitraș, 62.), Garvalov (Plăiașu, 62.), Dima, Nechită (Mitrică, 75.), Popa, Moldovan (Clinci, 75.).

Gólszerzők: Locotuș (34.), Gáll (57. – tizenegyesből), Dobozi (60.). Sárga lap: Locotuș (21.), Gáll (45+2.), Pakucs (72.), illetve Potecu (22.), Dumitraș (65.), Cupu (70., 74.). Kiállítva: Andrieș (55.), Cupu (74.).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük