Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nem lesz Francia Nagydíj

Nem lesz Francia Nagydíj Sport

A Forma–1 és a Francia Nagydíj szervezői hétfőn bejelentették, egyáltalán nem rendezik meg 2020-ban a Le Castellet melletti versenyüket a koronavírus-járvány miatt. Eközben a Brit Nagydíj szervezői hivatalosan közölték a szurkolókkal, hogy nem lesz módjuk a helyszínen megtekinteni a silverstone-i versenyt, eseményüket ugyanakkor ők egyelőre nem halasztották el.

Silverstone egyelőre arról döntött, hogy ha lesz is versenye, az zárt kapus lesz, az viszont még nem vált hivatalossá, hogy az eredetileg július közepére tervezett Brit Nagydíjat a közönség kizárásával megtartják-e. Ezzel egyre valószínűbbnek tűnik, hogy a Forma–1 júliusban elindíthatja 2020-as bajnokságát. Silverstone mellett az Osztrák Nagydíjnak otthont adó Red Bull Ring is a zárt kapus verseny előkészítésén dolgozik, és mindkét helyszín esetében szó van arról, hogy egy helyett két futamot rendeznek, két egymást követő hétvégén. A kormány mindkét országban támogatja a rendezést, megfelelő feltételek mellett.

Hirdetés
Hirdetés

Az F1 eddig 10 versenyét halasztotta vagy törölte, az Ausztrál Nagydíjat annak rajtja előtt futják le, és valószínűleg már nem is tervezik a későbbi pótlását. Franciaországon kívül a másik már biztosan elmaradó verseny a Monacói Nagydíj lesz. Bahrein, Vietnám, Kína, Hollandia, Spanyolország, Azerbajdzsán, Kanada eközben egy új időpontra vár a módosított programban.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük