Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Thrash helyett most flamenco

Thrash helyett most flamenco Kultúra

A napokban jelent meg a YouTube-on Mentes Norbert Moby Dick- és Hungarica-gitáros és a 2000-es évek elején a Big Brother című magyarországi valóságshow-ban országosan ismertté vált, azóta az angliai Kingston Egyetem zeneművészeti szakán lediplomázott, világszerte koncertező magyar–olasz származású Renato Pavesi gitáros közös flamenco produkcióját bemutató koncertfilmsorozat első két része. A részletekbe Mentes Norbert avatta be lapunkat.

A Renatoval való első találkozást így idézi fel lapunknak Mentes Norbert. „Még a 2000-es évek közepén találkoztunk, amikor a Megawatt nevű rockzenei műsor vezetője hívott telefonon, hogy »tudod ki az egyik legnagyobb Moby Dick rajongótok? Itt ül mellettem«… Renato volt. Épp egy miniturnén voltunk a zenekarral, Renato beszállt a buszba, és két napig együtt voltunk. Persze a gitárok is előkerültek… Aztán volt, hogy Renko itt lakott nálam Sopronban, amikor tolmácsként dolgozott a helyi focicsapatnál. A legutóbbi szilvesztert is együtt töltöttük, végiggitároztuk az éjszakát. Így indult az örömzenélés.”

Arra a kérdésre, hogy korábban gondolkozott-e jelen projekthez hasonló, „stílusokon átívelő” zenei együttműködésen, Norbert így válaszolt: „Nem, de Renato nyúzott már jó ideje. Nekem a flamenco egy új, izgalmas terület. Renkónak vannak nagyon jó ötletei, elkezdjük játszani ezeket, és improvizálunk.” A „karanténkoncert” ötletéről is kérdeztük a soproni gitárost.

Hirdetés
Hirdetés

– Egyórás műsorunkat májusban egy miniturné keretében mutattuk volna be, de ez a járvány miatt elmarad. Ezért döntöttünk úgy, hogy amíg még lehet, egy tanyán, a SuperSize stúdióban felvesszük a dalainkat, és viszünk kamerákat is. Hét tételt rögzítettünk, a produkciót meg egy stúdió-koncertsorozat keretében juttatjuk el a közönséghez – fejtette ki. Hozzátette, miután Renatonak az édesapja révén nagyon sok rokona és ismerőse él Olaszországban, ahol a járvány miatt most teljesen a feje tetejére állt minden, a YouTube-on közzétett dalokkal nekik is szeretnének üzenni, a zenén keresztül reményt adva ebben a nehéz helyzetben.

Az YouTube-oldalon április 7-én elsőként bemutatott, Múzsa című dal jelentős nézettségnek örvend. „Mi is meglepődtünk a Múzsa sikerén, amely hamarosan túllépi a százezres megtekintést. Elég nagy a média érdeklődése, hogy a »szívtipró« Renato 18 év után visszatért, de szerencsére most a zenei produkciónkkal vagyunk a címlapokon”, jegyezte meg nevetve Norbi, hozzátéve, a következő tétel a napokban válik elérhetővé a népszerű videomegosztó-oldalon. Amint lehet, koncertfronton is elindul az aktivitás.

– A budapesti koncertünket átraktuk szeptember 11-re, talán lesz belőle valami… Emellett volt érdeklődés Olaszországból és Londonból is, de a világjárvány ezt most felülírta. Ám bepótoljuk – ígéri. A kiadók is érdeklődnek a produkció iránt, tette hozzá, ám ezt nem sietnék el. „Van kiadói megkeresés, kérdés viszont, hogy hol lehet majd hozzájutni a járvány alatt például CD-hez? Hiszen jelenleg se koncert, se üzletek, semmi sincs”, érvelt. Közben megosztották a második, Újjászületés című dalt, a produkció a YouTube-on, továbbá a Mentes Norbert & Renato Pavesi Facebook-oldalon, illetve a mentespavesi.com honlapon is megtekinthető.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük