Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nem kegyelmezett a Sepsi–SIC

Nem kegyelmezett a Sepsi–SIC Sport

Az odavágókat hibátlanul záró Sepsi–SIC szombaton este elkönyvelte első győzelmét a visszavágó-sorozatban, miután 27 pontot vert rá a Brassói Olimpiára, annak otthonában. Ez volt a zöld-fehérek hetedik sikere a pontvadászatban, ám szerdán újabb próbatétel vár rájuk, ezúttal az Európa-kupában, mégpedig a Galatasaray katlanában.

A hazaiak sztárja, Pesovic dobta az első kosarat szombaton a D. P. Colibași Sportcsarnokban, erre Vucetic és Givens révén válaszolt a négyszeres bajnok együttesünk. Pesovic nem hagyta magát, egymaga szerezte a brassóiak első kilenc pontját (9–7)… Givensé volt a találkozó első triplája, majd Butler és Vucetic jóvoltából 13–9-re átvette a vezetést a Sepsi–SIC. A házigazda 13-nál még kiegyenlített, de a folytatásban nem találta az ellenszert a zöld-fehérek játékára. Tíz perc után 15–19 volt az állás.

A második negyedben sziporkáztak a szentgyörgyiek, Orbán, Gödri-Părău és Givens szállította a pontokat (15–27). A hazaiak közel öt perc eltelte után találták meg az utat a gyűrűbe, Filip gyors egymásutánban elsüllyesztett két távolit, de Orbán újra visszaállította a közte tízet. A folytatásban is jól védekeztek a mieink, Gödri-Părău, Mandache és Pasic belelendült a pontgyártásba, félidőre 23–43 állt az eredményjelzőn.

A harmadik játékszakaszt Filip kosara indította, majd Mandache tűnt ki hét pontjával (25–50). Világossá vált, hogy eldőlt a meccs, a különbség 22–29 pont között váltakozott. A 42–71-ről kezdődő záró negyedre már eldőltek a lényegi kérdések, a sepsiszentgyörgyiek harminc ponttal is vezettek, míg a Cenk-alattiak 25 pontnál nem tudtak közelebb férkőzni. 61–88 lett a végeredmény, a Sepsi–SIC megérdemelten húzta be zsinórbeli hetedik győzelmét. Andra Mandache volt a zöld-fehérek legeredményesebb játékosa a maga 16 pontjával (plusz 7 lepattanó), de tíz felett termelt Orbán (15) és Butler (12) is. A másik oldalon Biljana Pesovic szintén 16 pontot termelt.

Hirdetés
Hirdetés

Női kosárlabda Nemzeti Liga, Keleti csoport, 8. forduló: Brassói Olimpia – Sepsi–SIC 61–88 (15–19, 8–24, 19–28, 19–17). Brassói Olimpia: Pesovic 16, Voica 1, Armanu 8/3, Filip 14/9, N. Zubac 10 (cserék: Al Ash Hab, D. Zubac 11/3, Dumitru 1, Patrascu. Sepsi–SIC: Pasic 5, Demeter 9, Vucetic 7, Mandache 16/3, Givens 9/3 (cserék: Orbán 15/3, Cătinean, Mîrne-Nagy, Topuzovic 3/3, Gödri-Părău 9, Kovács 3/3, Butler 12).

A Sepsi–SIC legközelebb hazai környezetben játszik bajnokit, november 30-án, szombaton a Konstancai Phoenix csapatát látják vendégül a Sepsi Arénában, de még előtte, november 27-én, szerdán 18.30-tól a Galatasaray otthonában mérkőznek az Európa-kupa csoportkörének 5. fordulójában.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük