Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Négy vb-érem a karatékáknak

Négy vb-érem a karatékáknak Sport

Szeptember 7–11. között rendezték meg a Karate Stílusszövetség Goju-Ryu világbajnokságát az olaszországi Foligno városában, ahol a világ minden tájáról összesereglett sportolók mérték össze erejüket, felkészültségüket.

Hirdetés
Hirdetés

 A 25 országból érkezett karatékák között volt a sepsiszentgyörgyi Sport-All SC karateszakosztályának négy tehetsége, akik a román válogatott tagjaként kaptak meghívást a világversenyre, és két arany-, valamint két bronzéremmel tértek haza a szezon első versenyéről.

A Halmágyi Chanel (kadét, -47 kg), Ianculescu Zsófia (junior, -59 kg), Török Panka (kadét, +54 kg) és Vitályos Eszter (U21, -55 kg) alkotta székelyföldi küldöttséget Vass Hunor edző kísérte el. A lányok közül elsőként a 14–15 éves korosztályban érdekelt Török Panka léphetett tatamira, aki remekelt a küzdőtéren, három győztes küzdelmet követően kategóriája legjobbja lett. Halmágyi Chanel számára balul sikerült a szereplés, első meccsén cseh riválisa bizonyult jobbnak, és a vigaszágon sem folytathatta.

A második versenynapon is sikerült dobogós helyezéseket kiérdemelni. Ianculescu Zsófia bemutatkozásképpen 3:3 arányban zárt olasz ellenfelével szemben, ám az első találat megszerzésének előnyével riválisa nyert, és lépett tovább. Számára megadatott a vigaszág esélye, és élt is vele, cseh, majd román versenytársán túllépve bronzérmet szerzett. Hasonlóképpen járt el Vitályos Eszter is, aki első meccsén 7:3 arányban alulmaradt olasz ellenfelével szemben, viszont a vigaszág lehetőségét maximálisan kihasználva 6:3 arányban legyőzte a csehek versenyzőjét, és harmadikként végzett.

A csapatversenyben is bizonyítási lehetőséget kapott Panka, aki társaival erőnyerőként várhatta a cseh–dél-afrikai párbaj győztesét. Végül a csehekkel találkoztak, itt versenyzőnk 8:0 arányban hozta meccsét, bejuttatva ezzel csapatát a döntőbe. A fináléban is hozta a formáját, újabb 8:0-s sima győzelmet aratva, amely egyben újabb elsőséget jelentett számára. A

„Edzőként helyén kell kezelnem ezt az eredményt. Nyilván dicséretes és elismerésre méltó eredmény stílusvilágbajnoki címet nyerni, viszont mégsem éri fel azon WKF (Karate Világszövetség) versenyek színvonalát, amelyeken megfordulunk. Nincs megállás, számos nemzetközi verseny vár még sportolóinkra, ahol bizonyíthatnak. Külön köszönjük támogatóinknak, akik segítenek ezen sikerek elérésében” – értékelt Vass Hunor edző.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás